Odbojkašice veruju da će u Japanu igrati bolje nego u Ankari: Snaga i u zajedništvu

S. K.

12. 07. 2017. u 06:45

Sazrele smo kao ekipa i dokazale selektoru Terziću da može da računa na sve igračice - poručila je Jovana Stevanović

Одбојкашице верују да ће у Јапану играти боље него у Анкари: Снага и у заједништву

Jovana Stevanović Foto: M. Vukadinović

U SENDAIJU kao u Ankari. Odbojkašice žele u Japanu da nastave pobednički niz i možda već posle drugog vikenda obezbede učešće na F6 Gran prija od 2. do 6. avgusta u Kini. Srpkinje su svesne da ih ne očekuje lak zadatak, jer će od 14. do 16. jula odmeriti snage sa Brazilom, Japanom i Tajlandom.

- Sazrele smo kao ekipa i na turniru u Ankari dokazale da selektor Zoran Terzić može da računa na sve igračice. Krasi nas i atmosfera van terena koju prenosimo na teren. Družimo se, što je jedan od glavnih faktora što smo u ovom trenutku ovako uspešne. U Sendaiju, a kasniji i u Hongkongu, očekuje nas težak zadatak, ali verujem da ćemo ostvariti cilj - kaže bloker Jovana Stevanović.

Da su im partije u turskoj prestonici ulile neophodno samopuzdanje u Gran priju priznaje i izvanredna Brankica Mihajlović:

- Radosna sam što su u Ankari sve devojke igrale i dale svoj doprinos što nam je omogućilo da se sada dičimo prvim mestom u Gran priju. U Sendaiju se na startu sastajemo sa Brazilom, koji će sigurno igrati bolje nego u Ankari. Japan i Tajland odlično poznajemo, tipične su azijske selekcije, koje krasi dobra odbrana i brzina. Čini mi se da smo dosta sazrele, da iz utakmice u utakmicu podižemo nivo igre i raduje da ekipa ima dosta samopuzdanja. Želimo maksimalan učinak i u Sendaiju.

SVE BOLJE
ONO što sve hrabri je saznanje da Srpkinje mogu još da napreduju i da igraju mnogo bolje nego u Ankari, gde su bile izvanredne.
- U Japanu ćemo pokušati da makar ponovimo partije iz Turske. Očekujem i da neke stvari koje nisu funkcionisale u igri popravimo - kaže Ana Antonijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije