Andrea Lekić: Treba da verujemo u svoje mogućnosti na SP

Novosti online

28. 06. 2017. u 14:02

Dobili smo jako tešku i nezgodnu grupu. Uvek je teško igrati sa domaćinom, ali po meni, definitivno najjača u našoj grupi je selekcija Holandije, kaže Andrea Lekić

Андреа Лекић: Треба да верујемо у своје могућности на СП

Andrea Lekić

Najbolja rukometašica planete u 2013. godini u izboru IHF, Andrea Lekić,vratiće se na reprezentativnu međunarodnu scenu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. To sastavu LJubomira Obradovića, zajedno sa nastupom Sanje Damnjanović, ali i očekivanim povratkom Katarine Tomašević i željenim Dragane Cvijić, daje novi rejting pred mečeve u veoma jakoj grupi D u Lajpcigu, gde će Srpkinje odmeriti snage sa Nemačkom, Holandijom, Južnom Korejom, Kinom i Kamerunom.

- Dobili smo jako tešku i nezgodnu grupu. Uvek je teško igrati sa domaćinom, ali po meni, definitivno najjača u našoj grupi je selekcija Holandije. Podatak da je reč o svetskim i evropskim vicešampionkama sve govori. Tu je i Koreja, ekipa koja gaji nezgodan stil, ali imamo pozitivno iskustvo sa njima, jer smo ih dobile na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Kamerun i Kina su selekcije sa najmanjim rejtingom. Čeka nas izuzetno zahtevno prvenstvo sa pet utakmica u prvoj fazi - kaže najbolja igračica sveta po IHF-u u 2013. godini i dodaje:

- Imamo izuzetno teško ukrštanje sa grupom C u kojoj su Rusija, Danska, Brazil i Crna Gora. Osnovni cilj je napraviti što bolji plasman u grupi kako bi, uslovno rečeno, imali lakšeg rivala u osmini finala. Biće izuzetno teško, ali kvalitet imamo i verujemo u svoje mogućnosti. Ne bi trebalo ništa nagoveštavati, već spremno dočekati turnir i ići od utakmice do utakmice.

U slučaju plasmana u osminu finala, Srbija će mečeve igrati u GETEC Areni u Magdeburgu.

Autor: RSSPratite nas i putem iOS i android aplikacije