Sportske igre mladih Srbije spektakularno su se upisale na još jednoj tački mape Srbije. Karavan sreće, radosti i zadovoljstva stigao je u ponedeljak, 12. juna 2017, u Pančevo gde je, pred nekoliko hiljada mališanana terenima Sportskog centra "Mladost", upaljen plamen Igara.

Na taj način dat je signal da Igre mogu da počnu i u ovom gradu, gde će se dečaci i devojčice na različitim lokacijama družiti i takmičiti u čak devet sportova: između dve vatre, malom fudbalu, odbojci, tenisu, šahu,rukometu, stonom tenisu, basketu 3x3 i odbojci na pesku.

Baklju je nosio talentovano šahista Marko Milanović, zajedno upalivši plamen sa gradonačelnikom Sašom Pavlovom, predsednikom SIM Srbije Ivanom Jovanović i najboljim kararistom Srbije Slobodanom Bitevićem, koji obavlja i funkciju predsednika Sportskog saveza Pančeva.

- Pančevo je grad sporta, to je pokazao danas ali i puno puta do sada. Puno mi je srce kada vidim ovoliko dece da su došla da se druže i takmiče. Ima li šta lepše od ovoga. Hvala svim našim koordinatorima i partnerima,utisci su sjajni. Hvala i gradonačelnikuPavlovu, koji voli sport i pomaže sportistima ovog grada - istakla je Ivana Jovanović.

Svetski karate šampion Slobodan Bitević bio je oduševljen.

- Sportski savez će uvek podržavati ovakve akcije koje za promociju imaju zdrav navin života i prave životne poruke. Sportske igre mladih su se po ko zna koji put pokazale kao sjajne i igre koje deca najviše vole. Pančevo itekako ulaže u mlade a želimo da sledeće godine budemo grad koji će da obori rekorde po broju dece na ovim sjajnim Igrama - istakao je Bitević.