Batez primio stonotenisere paraolimpijce

Tanjug

ponedeljak, 12. 06. 2017. u 17:51

Батез примио стонотенисере параолимпијце

Vladimir Batez foto:

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez primio je paraolimijske reprezentativce Srbije u stonom tenisu, koji su na nedavno održanom ekipnom Prvenstvu sveta u Bratislavi, doneli zlatnu medalju u ženskoj i bronzanu u muškoj konkurenciji

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez primio je danas paraolimijske reprezentativce Srbije u stonom tenisu, koji su na nedavno održanom ekipnom Prvenstvu sveta u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Bratislavi, doneli zlatnu medalju u ženskoj i bronzanu u muškoj konkurenciji.

Stonoteniserke Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Kristina Arančić, odbranile su titulu i donele novo zlato za našu zemlju, dok su stonoteniseri Mitar Palikuća, Darko Babić i Budimir Malešić, osvojili prvu bronzanu medalju za Srbiju.

Resorni sekretar Vladimir Batez izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da ugosti šampione koji u kontinuitetu nastavljaju sa pobedama na svetskim takmičenjima i sa postizanjem vrhunskih rezultata.

Batez je dodao da će stonoteniseri, od kojih su većina članovi reprezentacije Srbije iz Vojvodine, imati punu podršku Pokrajinske vlade, jer svojim izvanrednim rezultatima i kvalitetom koji je u svetu prepoznatljiv, to apsolutno zaslužuju.

"Pored toga što godinama unazad na svim velikim takmičenjima ostvaruju vrhunske rezultate, naši paraolimpijci stonoteniseri na najbolji mogući način pokazuju šta pravi sportista treba da nosi u sebi“, kazao je Batez.

Srpske paraolimpijce stonotenisere, već krajem septembra očekuje evropsko prvenstvo u Sloveniji, što je prilika za nove vrhunske rezultate.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije