Kikinda spremna za otvaranje Sportskih igara mladih

Tanjug

19. 05. 2017. u 19:00

Sportske igre mladih (SIM), četvrte po redu, zvanično će biti otvorene u ponedeljak od 11 sati na terenima Sportskog centra „Jezero“ u Kikindi

Кикинда спремна за отварање Спортских игара младих

Sportske igre mladih (SIM), četvrte po redu, zvanično će biti otvorene u ponedeljak od 11 sati na terenima Sportskog centra „Jezero“ u Kikindi.

Organizatori su na današnjoj konferenciji za medije istakli da je sve spremno za takmičenja školske dece u osam sportova, koja će se ove godine održati pod pokroviteljstvom premijera Aleksandra Vučića.

Jelena Krvopić, koordinatorka Severno banatskog okruga za školski sport izjavila je da je u organizaciji velika pomoć stigla od grada Kikinde i svih direktora Osnovnih škola.

"Roditelji mogu da budu spokojni jer će deca ceo dan biti apsolutno bezbedna. U saradnji sa Saobraćajnom policijom biće zatvorene sve okolne saobraćajnic", istakla je ona i posebno se zahvalila zamenici gradonačelnika Bosiljki Srdić i predsednici SIM Ivani Jovanović.

Zamenik gradonačelnika Bosiljka Srdić oduševljena je koliko su ove Igre rasprostranjene i značajne za region:

" Nama je veliko zadovoljstvo što smo podržali ovako veliki projekat. Sportske igre mladih su projekat za decu i omladinu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog života i prijateljstva. Pod sloganom "Živimo život bez droge, jer droga uzima život“ osnovcima Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine omogućeno je da se potpuno besplatno takmiče."

Predsednik SIM Srbije Ivana Jovanović istakla je zadovoljstvo što se Igre otvaraju u Kikindi.

"Hvala gradonačelniku i zamenici gradonačelnika i svim našim divnim prijateljima iz sveta sporta, koji su dali sve od sebe, da Kikinda prošle godine zablista u punom sjaju. Tada su oboreni svi rekordi u svim sportovima, disciplinama i za Srbiju i za region. Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, regionalna manifestacija koja je do sada okupila preko milion učesnika", izjavila je Jovanović.

Na ovogodišnjim Sportskim igrama mladih učestvovaće više od 150.000 dece iz regiona u 30 sportova, a finale će se održati od 20. do 30. avgusta u Splitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije