Veljkovićeva uverena da će odbojkašice izboriti plasman na SP: Želimo evropsku krunu

S. K.

08. 05. 2017. u 07:28

Biće teško, ali nama treba malo vremena da se uigramo. Bitno je a smo sve zdrave i fizički spremne - ističe Stefana

Вељковићева уверена да ће одбојкашице изборити пласман на СП: Желимо европску круну

Stefana Veljković Foto: N. Paraušić

JOŠ jedno naporno leto za naše najbolje odbojkašice. Srebrne iz Rija u "okrnjenom sastavu" već nedelju dana se pripremaju za kvalifikacioni turnir od 24. do 28. maja u Varšavi za odlazak na SP 2018. u Japanu. Sedam igračica i selektor Zoran Terzić priključiće se ekipi po završetku klupskog SP, koje se od 9. do 14. maja igra u japanskom Kobeu.

- Čudno je to što su tako organizovali, naročito što klupska sezona još nije završena. Biće teško, ali nama treba malo da se uigramo. Bitno je da smo sve zdrave i fizički spremne - ističe Stefana Veljković.

Sjajna blokerka tvrdi da je ne brinu kvalifikacije.

- Nikog ne potcenjujemo, ali prolazimo sigurno. Poljska je domaćin, ali vidi se razlika između naše i njihove reprezentacije. Smatram da nam je najvažnije EP u Gruziji i Azerbejdžanu i ako bog da tamo osvojimo zlato. Zato kvalifikacioni turnir i Gran-pri doživljavamo kao pripremna takmičenja za šampionat Starog kontinenta - optimista je Veljkovićeva.

Stefana primećuje da je bilo očekivano da se starije igračice, Maja Ognjenović, Jelena Nikolić, Jovana Brakočević i Suzana Ćebić povuku iz reprezentacije.

- Došlo je vreme za smenu generacije, što je normalno. Drago mi je što su mlađe igračice stupile na scenu. Slagaćemo se dobro, napredovati i u svakom slučaju i dalje imamo jaku reprezentaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije