EP u rvanju: Merimi izmakla bronza

S.Bajić

04. 05. 2017. u 23:06

Reprezentativka Srbije u rvanju slobodnim stilom u kategoriji do 55 kilograma u meču za treće mesto izgubila od Azerbejdžanke Kolesnik

ЕП у рвању: Мерими измакла бронза

Merima Galetin (crveni dres) u meču sa Azerbejdžankom Alionom Kolesnik Foto: S.B.

MERIMA Galetin, reprezentativka Srbije u rvanju slobodnim stilomu kategoriji do 55 kilograma, nije uspela da se domogne bronzane medalje na Evropskom šampionatu u Novom Sadu. Ona je večeras izgubila meč za treće mesto od Azerbejdžanke, Alione Kolesnik i morala da se zadovolji petom pozicijom što je jednako vredan rezultat našeg ženskog rvanja koji je takođe, dan ranije, ostvarila Ana Ranđelović.

Naš takmičar u kategoriji do 74 kilograma, Zaur Efendijev, posle poraza od Izraelca Hanoka Rahamina imao je dodatnu priliku u repasažu ali je zbog povrede odustao od borbe. Takođe, nije uspeo ni Stefan Taričić u kategoriji do 61 kilogram, jer je u osmini finala izgubio meč od Bugarina Dimitra Ivanova.

Sutra na strunjače izlaze naši takmičari takođe u slobodnom stilu, Predarag Dubajić, u kategoriji do 125 kilograma i Nikola Gajić, u kategoriji do 70 kilograma.

U okviru Šampionata Evrope, takođe sutra, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanjaUniverziteta u Novom Sadu, počeće Međunarodna naučna konferencija iz oblasti rvanja na kojoj će do 7. maja predavanja održati stručnjaci iz 22 zemlje, među kojima iz Australije, Japana, Novog Zelanda, Turske, Španije…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije