Veslači se za čamac spremaju na skijama

S. K.

10. 01. 2017. u 19:00

Pod nadzorom nekadašnjeg šampiona Nikole Stojića, na Kopaoniku i u Sjenici i na minus 20 stepeni, pripremaju se najbolji veslači Srbije

Веслачи се за чамац спремају на скијама

Veslači Srbije na skijama

VESLA su zamenili skijama. Naši najbolji veslači za novu sezonu pripremaju se u Sjenici i na Kopaoniku. U najpoznatijem Bijaton centru u Srbiji od 9. januara pod nadzorom nekadašnjeg šampiona Nikole Stojića pripremaju se Miloš Vasić, Nenad Beđik, Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, Miloš Stanojević i Petar Jovanović.


- Sa momcima sam sve vreme na stazi. Ponekad se zaboravim pa krenem da forsiram, ali ubrzo shvatim da ne mogu da pratim ritam - ističe Stojić, koji je lane stavio tačku na 30-godišnju briljantnu karijeru.


Slavni veslač ističe da je u Sjenici prava zimska idila, da je prilično hladno, da je oko -20 stepeni Celzijusa, ali i da nije neizdrživo:


- Staza je odlična za nordijsko trčanje koje smo prvi put uveli u program priprema prošle godine u Austriji. Imamo i dvojicu početnika, Vasića i Jovanovića, koji su prvi put stali na skije. Oni sa direktorom Bijatlon centra Mirsadom i sa mnom uče po ravnom, dok ostali treniraju punim intenzitetom.


Legendarni veslač ističe da su uslovi izvanredni i da su ih domaćini srdačno ugostili:


- Ovo je uvod u našu dugogodišnju saradnju. Inače, osim nordijskog trčanja po podne vežbamo na ergometrima i u teretani.


Druga ekipa reprezentativaca je još od 6. januara na Kopaoniku. Član selektorske komisije VSS Dušan Kovačević radi sa Urošem Dimitrijevićem, Markom Ristićem, Dušanom Slavnićem, Zoranom Rajićem, Nikolom Cvijetićem i Lazarom Lazovićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije