Kajakašice Gusara Milica Kostov i Kristina Petrovićizabrane su za najbolje sportiskinje Niša 2016. godine.

To je odluka žirija 38. Izbora sportiste Niša koji su činili dosadašnji dobitnici ovog laskavog priznanja i članovi Sekcije sportskih novinara Niša. Među troje nominovanih našli su se džudista Kinezisa Miroljub Ivezići Jelena Stamenković iz Gimnastičkog kluba Niš. Kajakašice Gusara osvojile su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u spustu u disciplini C2, kanu dvosed.

Na 38. Sportskom balu koji je održan večeras u restoranu EI Bolji život za najboljeg mladog sportistu izabrana je Staša Gejo iz Planinarsko – alpinističko - ekspedicionog kluba. Njoj su glavni rivali bili Milan Mihajlović iz Džudo kluba Kinezis i Jana Ćirić iz plivačkog kluba Sveti Nikola.

Najbolji sportski kolektiv Niša u protekloj godini je ženski rukometni klub Naisa, koji je dobio više glasova od Odbojkaškog kluba Niš i Gimnastičkog kluba Niš. Naisa je do prinanja došla osvajanjem vicešampionske titule u domaćem šampionatu.

Fudbalski klub Filip Filipović, Sportsko - rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom Nais i trener Mašinca Perica Krstić su nosioci specijalnog priznanja Sekcije sportskih novinara Niša.

Specijalna nagrada Sportsko srceotišla je u ruke džudisti Kinezisa Igoru Nurkiću.

Nagradu Sportska ličnost godineponeće vaterpolista Sava Ranđelović i košarkaš Stefan Jović, dok je nagradu Novinar godinedobio urednik sportske rubrike Narodnih novinaDušan Jocić.

Za muzički deo programa na tradicionalnom Sportskom balu u Nišu bio je zadužen bend Viva romana.