Svetlana Kitić i Željko Obradović dobili nagrade za životno dela

N. Iljukić

26. 12. 2016. u 16:27

Светлана Китић и Жељко Обрадовић добили награде за животнo дела

Svetlana Kitić i Željko Obradović Foto: M. Vukadinović

Ovo priznanje mi je najdraže, jer ga je dodelila moja zemlja i moja organizacija - rekla je slavna rukometašica. Hvala SSS na ovom velikom priznanju - kaže srpski stručnjak

BLAGO sportskoj Srbiji sa ovakvim legendama! Sportski savez naše zemlje dodelio je danas na tradicionalnoj svečanosti u Domu Narodne skupštine "Specijalno priznanje" za 2016. godinu najboljoj rukometašici planete svih vremena Svetlani Kitić i proslavljenom košarkaškom treneru Željku Obradoviću.

Specijalno priznanje Svetlani Kitić uručili su Aleksandar Šoštar, predsednik, i Velizar Đerić, potpredsednik Sportskog saveza Srbije.

- Ako ste mislili da mi je titula najbolje rukometašice svih vremena najdraža, prevarili ste se. Ovo priznanje mi je draže, jer mi ga je dodelila moja zemlja i srpske sportske legende. Srećna sam da mogu da podelim radost u ovom svečanom trenutku i s mojom porodicom i mojim unukom - rekla je Svetlana Kitić.

Priznanje Obradoviću predali su predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

- Hvala na ovom divnom priznanju. Imao sam zaista poseban razlog i opravdanje u Fenerbahčeu kada sam pošao za Beograd. Ovo je idealna prilika da se vidim sa prijateljima. Ljudima iz Sportskog saveza Srbije sam uputio samo jednu molbu pred put u Beograd: da u Dom Narodne skupštine dođu svi moji iskreni prijatelji - rekao je Obradović, osmostruki klupski šampion Evrope.

Zvanice je pozdravio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

- Završava se najuspešnija godina srpskog sporta u istoriji. Osvojeno je 38 medalja u olimpijskim sportovima, više nego lane. U ovoj godini je osvojeno više od 680 medalja na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim šampionatima u svim sportovima, što znači da se svakog dana po dvoje srpskih sportista pelo na pobedničko postolje i na tome svima jedno veliko hvala - rekao je Udovičić.

PRIJATELjI NA OKUPU
ŽELjKO Obradović je u Beogradu proveo manje od 24 sata, a u restoranu "Marinada" u Novom Beogradu je okupio mnoge prijatelje i legende među kojima su bili Dragan Kićanović, Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, prof. dr Zoran Krivokapić, Miroslav Nikolić, Dejan Tomašević, Ivo Nakić, Miroslav Pecarski, Milenko Savović, glumac Bogdan Diklić i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije