Nikola Grbić na reč vodio naše odbojkaše: Ugovor do Tokija

S. K.

04. 12. 2016. u 10:06

Никола Грбић на реч водио наше одбојкаше: Уговор до Токија

Nikola Grbić sa stručnim štabom foto: Arhiva VN

Zoran Gajić mi je rekao da želi da vodim reprezentaciju do 2020, ali i da sve mora da se stavi na papir, da se znaju prava i obaveze – rekao je selektor Srbije

NIKOLA Grbić i Zoran Gajić sredinom decembra naći će se oči u oči. Selektor odbojkaša i novi predsednik OSS dogovaraće detalje saradnje do Olimpijskih igara 2020. u Tokiju i, ako sve bude kako su planirali, potpisaće ugovor.

- Niti ja, niti moj prethodnik Igor Kolaković nismo imali ugovore sa Savezom. Dogovor sa tadašnjim predsednikom Aleksandrom Boričićem je bio takav da je delovalo kao da je napisan. Nismo imali papir, ali sve je ispoštovano od prvog do poslednjeg dana - ističe u telefonskom razgovoru Nikola Grbić.

Kormilar "orlova" prekjuče se čuo sa Zoranom Gajićem, čestitao mu na izboru za predsednika OSS i tom prilikom su dogovorili susret kako bi razgovarali o ugovoru. - Ugovor sa mnom hteo je da potpiše i Gajićev prethodnik Nenad Golijanin. Sve je bilo u pripremnoj fazi. I Zoran mi je rekao da želi da vodim reprezentaciju do 2020, ali i da sve mora da se stavi na papir, da se znaju prava i obaveze. Uostalom, to i moramo da uradimo kao ozbiljna organizacija - naglašava Grbić.

Mlađi Grbić je prethodnih nedelja zbog Izborne skupštine OSS bio u veoma specifičnoj situaciji. Nije želeo da se meša, bez obzira na to što je jedan od kandidata bio njegov brat Vladimir.

- Nije bilo etički da se kao selektor na bilo koji način uključim u izbore OSS. Ne bi trebalo ni da objašnjavam uz koga sam bio. U životu Vanja i ja nismo bili složniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije