Paspalj: LJubav je recept za uspeh

S. B.

19. 11. 2016. u 11:13

Proslavljeni košarkaš i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Žarko Paspalj, istakao je da je ljubav najvažnija za uspeh

Паспаљ: Љубав је рецепт за успех

KADA naspram studenata za katedru sedne sportska legenda, planirano predavanje pretvori se u zanimljivu diskusiju. Tako je bilo u amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, gde je naš proslavljeni košarkaški reprezentativac Žarko Paspalj, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, sa novosadskim akademcima prodiskutovao o sportu.

- Najvažnija je ljubav, a uz to ide sve ostalo za uspeh u sportu - obratio se Paspalj studentima. - Nisam prošao uobičajeni životni put, kao mogi mladi ljudi, ali zahvaljujući talentu bio sam povlašćen. Međutim, profesionalni sport nije najzdraviji, pošto gradi ljude posebnih osobina, sa drugačijim pogledom na svet.

- Veoma je bitno šta će sportista da radi po završetku karijere i koje će njegovo angažovanje da bude. Vodimo računa o stručnom usavršavanju i sarađujemo sa fakultetima i kompanijama, jer je neophodno da bivši vrhunski sportista hrani porodicu i posle karijere - poručio je Damir Štajner, šef misije OTS.

Profesor dr Dragan Soleša, dekan FEIM-a, naglasio je da od početka školske godine organizuju javne tribine i gostovanja uglednih ličnosti iz javnog života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Gavrilo Princip

19.11.2016. 14:47

Žarko Paspalj je najveći laf i šmeker od svih ličnosti u našem javnom životu. Duboki naklon, legendo.

Laki

19.11.2016. 21:11

Ovaj Stajner je radio sa mnom na univerzijadi 2009, neko ovog čoveka strasno gura i ugurase ga u Olimpijski Komitet na kraju. Paspalju skidam kapu jer je pravi as!