Jakšić: Napravio sam pravi potez što sam ostao veran

S. K.

13. 10. 2016. u 06:39

Imao sam neke ponude, ali na kraju sam ostao ovde, jer stvarno mislim da u svom klubu mogu dosta da napredujem. Mlad sam igrač, mogu da učim, kaže vaterpolista Partizana

Јакшић: Направио сам прави потез што сам остао веран

Nikola Jakšić

NIKOLU Jakšića su ovog leta svi videli u dubrovačkom Jugu. Najmlađi olimpijski pobednik je, ipak, ostao veran crno-belima. Zato je nagrađen kapitenskom trakom i zvanjem najboljeg sportiste SD Partizan.


- Imao sam neke ponude, ali na kraju sam ostao ovde, jer stvarno mislim da u svom klubu mogu dosta da napredujem. Mlad sam igrač, mogu da učim i mislim da sam napravio dobru stvar - kaže 19-godišnji vaterpolista.


Bek naše reprezentacije ima sve preduslove da se razvije u velikog igrača. A iskustvo će steći i kao kapiten najmlađe ekipe u istoriji slavnog kluba.


- U novoj ulozi osećam se dobro. Sigurno će mi pomoći da što brže sazrim. U reprezentaciji sam najmlađi, a ovde sam sa 19 godina jedan od najstarijih, po mnogima najiskusniji. Mislim da imamo odličan tim, da ćemo na svakoj utakmici pružati svoj maksimum bilo da vodimo sa 10 golova razlike ili gubimo sa pet. Bodrimo se, hrabrimo. To se videlo i protiv Mornara. Bilo je oscilacija, ali ćemo ih vremenom svesti na minimum.


Prvi meč u sezoni sa Mornarom (9:8) ohrabrio je lidera crno-belih:


- Videlo se da još dosta moramo da radimo, da popravimo nedostatke. Hrabri i to što je velika većina nas u reprezentativnim selekcijama, da smo navikli na teške i neizvesne mečeve. Vidi se da smo spremni za izazov.ZORAN ODLIČAN TRENER

- ZORAN Milenković je odličan trener, vodio me je dok sam bio u mlađim kategorijama kluba i reprezentacije. Izvanredan je stručan i može dosta toga da se nauči od njega - smatra Nikola Jakšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije