Petrić: Navikao sam na trofeje

S.Krstović

30. 09. 2016. u 07:35

Петрић: Навикао сам на трофеје

Petrić je finale Superkupa odigrao kao pravi lider

Konačno ne pijem tablete protiv bolova, radiću još više da se vratim u reprezentaciju, kaže kapiten Modene Nemanja Petrić

NEMANjA Petrić se pridružio velikanima srpske odbojke u Italiji. U godini kada je sa Modenom osvojio svoj prvi Skudeto postao je i kapiten slavnog kluba. I finale domaćeg Superkupa protiv Peruđe (3:2) odigrao je kao pravi lider, bio najbolji igrač utakmice sa 19 poena i podigao prvi pehar u sezoni.

- To je velika čast, ali i dostignuće po kojem se neki sportista prepoznaje. Godi, prija, pogotovo u Modeni, najtrofejnijem italijanskom klubu. Osećaj je veoma lep, drago mi je što su u meni prepoznali osobu koja može da odgovori toj ulozi. Presrećan sam što sam kako sam odigrao finale, što sam podigao prvi pehar, što sam bio MVP. Impresioniran sam - priča za "Novosti" u telefonskom razgovoru Petrić.

Zbog povrede letos nije mogao da pomogne četi Nikole Grbića u osvajanju Svetske lige.

DEVOJKE ODUŠEVILE - DEVOJKE su bile sjajne u Riju. Svaka im čast. Sećam se da su još početkom godine obećale medalju na OI. To nije lako reći i potom ispuniti. Oduševile su me - ističe Petrić.

- Bilo mi je veoma teško. Bodrio sam ih, navijao, bio presrećan kada smo konačno trijumfovali u Svetskoj ligi. Ali, morao sam da pauziram. Povredu vučem godinu i po dana. Trpeo sam bolove, igrao pod lekovima, injekcijama. Lekari su rekli da više tako ne može, da moram da se lečim, da idem na terapije, vežbe. Zasada je dobro, na utakmicama konačno ne pijem tablete protiv bolova - kaže Petrić.

Navikao je u Modeni da se svake godine napadaju trofeji. Ne brine ga ni to što je klub promenio nekoliko igrača (otišao i naš Nikić), jer je opet stvorio kvalitetan sastav. Nije se uplašio ni kada je pre nekoliko meseci pretila opasnost da se slavni klub ne prijavi za takmičenja:

- Bila je veća frka u javnosti, nego što je bilo realno da se odustane od učešća u šampionatu. Doveden je novi generalni sponzor, tako da je sada sve u redu.

Svestan je da je konkurecnija u reprezentaciji još jača, ali je i spreman da se radom i igrama ponovo nametne selektoru Nikoli Grbiću:

- Ekipa je u Svetskoj ligi dokazala da je sazrela, dosta mladih igrača je pokazalo da mogu da budu i vođe. To zlato nam puno znači i na psihološkom, motivacionom planu, jer smo posle neuspešne sezone, neodlaska u Rio osvojili prestižno takmičenje. To će sigurno da nas sve pogura dalje. A moje je da radim još više i bolje kako bih ponovo bio među 12.

Naši su već počeli pripreme za OI 2020. u Tokiju:

- Bitno je da nastavimo u ovom ritmu, da izdržimo. Moraćemo još puno da radimo, jer nas dogodine očekuje i Svetska liga i EP. Nadam se da ćemo rasti do 2020. i da ćemo igrati značajnu ulogu u Tokiju.

PONOSNI OTAC

LETO je donelo i radost u porodici Petrić, jer je rođen naslednik Uroš.

- Bilo je veoma lepo, emotivno, sa dosta nezaboravnih trenutaka. Dobio sam sina i uživamo u svakom trenutku sa njim - srećan je Petrić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije