Predsednik Rvačkog saveza Srbije o odluci Jermena da se žale sudu u Lozani: Zlato je Davorovo

J. LEMAJIĆ

08. 09. 2016. u 20:52

Председник Рвачког савеза Србије о одлуци Јермена да се жале суду у Лозани: Злато је Даворово

Davor Štefanek foto: pixsell

Trajković: Možda su najave da će se obratiti Sudu njihov način da se opravdaju što u ovoj kategoriji nisu osvojili zlato, koje su toliko najavljivali

O NAMERI Migrana Arutunjana da u sudu u Lozani traži arbitražu finalnog meča i poraza od Davora Štefaneka na Olimpijskim igarama u Riju, saznali smo iz medija, a kako nas niko iz Jermenske rvačke federacije nije o tome obavestio, nemamo šta da komentarišemo, sem da ko gubi ima pravo da se ljuti - izjavio je za "Novosti" Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Prvi čovek srpskog rvanja, potom objašnjava:

- Jermensku rvačku federaciju izuzetno cenimo i poštujemo, što su Brazilci u fudbalu, to je Jermenija u rvanju, ali mislim da ovoga puta nisu oštećeni i da nema nikakvog osnova za žalbu. To je bio jedan kvalitetan, taktički meč ravnopravnih protivnika, koji su pritom i isti tipovi takmičara. Završen je rezultatom 1:1, i šta bi bilo da je bilo drugačije - onda bismo se mi žalili. Jermeni, naravno, imaju pravo da urade šta misle da treba. Možda su najave da će se obratiti Sudu njihov način da se opravdaju što u ovoj kategoriji nisu osvojili zlato, koje su toliko najavljivali.

Trajković je još jednom čestitao Štefaneku na osvojenoj zlatnoj medalji i sjajnim partijama tokom Olimpijskih igara.

- Davor je zaslužio zlato. U svakoj borbi je briljirao, pobedio je prvaka sveta Nemca Šteblera, zasluženo došao do finala i osvojio zlato - podseća Trajković. - Zato o poništavanju meča i oduzimanju medalje nema govora! GEVORGIJAN: MI SMO POBEDILI

JERMENI su nezadovoljni odlukama sudija u finišu borbe, kada su, pri vođstvu Arutunjana 1:0, zbog pasivnosti dodelili poen Štefaneku, koji je doneo zlato srpskom rvaču.

- Oduzeli su nam pobedu i zlatnu medalju na vrlo nemoralan način. Sada radimo sve da je vratimo, uložili smo žalbu i čekamo rezultate. Poslali smo relevantne dokumente i video-zapise i sada se obrađuju. Učinićemo sve da vratimo zlatnu medalju - rekao je Samvel Gevorgijan, trener Arutunjana za lokalni "Sport".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Opaki

09.09.2016. 02:11

Evo ja se izvinjavam u ime Vlada Divca,kadi on vec nije skupio hrabrost evo ja cu...