U KRANjU su udarili temelje za Rio. Vaterpolisti su se vratili iz Slovenije, gde su deset dana žestoko trenirali za olimpijski turnir. "Delfini" su se juče odmarali, večeras će na Košutnjaku vežbati sa Brazilom, a u sredu se sele u Bor, gde u četvrtak počinje humanitarni turnir.

- Imali smo odlične uslove. Pripreme su bile pun pogodak. Sve što smo planirali, to smo i uradili. Bilo je teško, naporno, ali se momci nijednog trenutka nisu žalili. Bili su predani, vredni, svesni da je to bila jedina prilika da se što bolje pripreme za dug, naporan turnir u Riju. Izdržali su sve, svi su zdravi i nastavljamo našim zacrtanim putem - naglašava pomoćni trener vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović.

Igračima sada sledi "lakši" deo priprema. Svi se raduju utakmicama, a turnir u Boru je prava prilika da vide gde su u ovom trenutku. Srbi su u grupi A sa Grčkom, Francuskom i Španijom. U B su Crna Gora, Italija, Brazil i Japan. U četvrtak i petak se igraju mečevi po grupama, u subotu je polufinale, a u nedelju finale. Prihod sa turnira namenjen je Dečijoj klinici u Tiršovoj.

- Turnir u Boru je prilika da vidimo sebe, ali i protivnike. Zna se da niko nije u top-formi, da će se isprobati razne varijante. U svakom slučaju, izvući ćemo maksimum iz sebe - podvlači Stevanović.