NIKOLA Grbić je malo "promešao karte" sa Svetsku ligu. Kormilar odbojkaša je posle dve godine u najbolji tim vratio iskusnog primača Modene Miloša Nikića, a zahvalio se Italijanima u stafu kako bi se oslonio na domaće stručnjake.

- Svetska liga nam je ove godine primarno takmičenje i samim tim najvažnije. Nećemo se štedeti, sva naša snaga i koncentracija biće usmerena na ovo takmičenje. U tim se vratio Nikić, jer je to svojim partijama u Italiji zaslužio - naglašava Grbić.

Srbija je prošle godine osvojila srebro na F6 u Rio de Žaneiru. Ovog leta je promenjen sistem takmičenja, igraće se kao u Gran priju odbojkašica, svakog vikenda biće drugačiji sastav grupa.

Prvog vikenda, od 17. do 19. juna, u grupi C u Kalinjingradu naši će igrati protiv Rusije, Bugarske i Poljske. Drugi vikend je u Beogradu, gde će se u dvorani "Aleksandar Nikolić", u grupi F od 23. do 25. juna Srbi sastati sa Brazilom, Iranom i Bugarskom. Treći vikend je od 1. do 3. jula u Teheranu, a rivali izabranika Nikole Grbića su Iran, Argentina i Italija. Finalni turnir je od 13. do 17. jula u poljskom Krakovu.

- Biće veoma teško, jer ćemo svakog vikenda za tri dana odigrati tri meča. Ali, kako je nama tako je i drugima. Važno je da budemo maksimalno skoncetrisani i da ostvarimo što bolji rezultat - ističe Grbić.

Legendarnom odbojkašu od ove godine pomagaće strateg Crvene zvezde Dragan Kobiljski, a u stručnom štabu su naši stručnjaci.

- Zahvalan sam Plaćiju i ostalim Italijana na maksimalnoj posvećenosti poslu. Ipak, odlučili smo se da u novom olimpijskom ciklusu stručni štab čine naši treneri - podvukao je Grbić.

TIM ZA SVETSKU LIGU

ZA mesto u najboljem timu konkurisaće: Nikola Jovović, Aleksa Brđović, Maksim Buculjević (tehničari), Aleksandar Atanasijević, Saša Starović, Dražen Luburić, Aleksandar Blagojević (korektori), Nikola Rosić, Neven Majstorović, Goran Škundrić (libera), Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić (blokeri), Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Miloš Nikić, Milan Katić i Nemanja Jakovljević (primači).