U Beogradu počinje SP u kik-boksu: “Orlovi” spremni

Mi. Rogač

27. 10. 2015. u 06:38

У Београду почиње СП у кик-боксу: “Орлови” спремни
Srbiju će na šampionatu predstavljati 58 takmičara, a najviše se očekuje od Pagonisa, Jalovog i Konovalova, ali i ostali žele postolje

RINGOVI su spremni, tatami takođe. Eliminacione borbe na Svetskom prvenstvu u kik-boksu mogu zvanično na počnu. Dvorana "Pionir" će od danas biti domaćin 810 sportista iz čak 56 zemalja. Vodiće se borbe u tri discipline: lou kik, kik lajt i K1, program će početi od 10.00, svečano otvaranje je u 18.00, a finale je 30. oktobra u "Kombank areni".

Srbiju će na najznačajnijem događaju ove godine predstavljati 58 takmičara, a najviše se očekuje od Nenada Pagonisa, Ljuba Jalovog i Aleksandra Konovalova, ali su i svi ostali spremni da se popnu na pobedničko postolje.

- Nažalost, više od 20 zemalja nije mogao da dobije vizu, zbog migrantske krize. Postupak je bio vrlo težak, bila su uključena i ministarstva, ali za neke države nije bilo rešenja. Bitno je da imamo goste sa svih kontinenata, svih rasa i mi smo ponosni zbog toga - rekao je dr Borislav Pelević, predsednik Kik-boks saveza Srbije.

Roj Bejker, v. d. predsednika Svetske federacije je istakao da su zdravstvene provere takmičara završene i da borbe mogu da počnu.

- Znajući dosadašnji način rada srpske kik-boks federacije, ubeđeni smo da će šampionat biti veoma uspešan. Ovaj sport će učestvovati na sledećim Svetskim igrama i naša sledeća stepenica ka kojoj idemo je priznanje od strane MOK. U svetu kik-boks vežba više od pet miliona ljudi i VAKO federacija ide ka tome da što veći broj takmičara u ovom sportu treba da ga učini još jačim i popularnijim - kaže Bejker.

Sportski direktor reprezentacije Srbije, Miodrag Jotić je naglasio da je naš tim spreman za takmičenje i osvrnuo se na jednu novinu.

- U okviru rada Svetske federacije, pokrenućemo Kongres VAKO trenera i to je još jedan dokaz doprinosa našeg Saveza kik-boksu - ističe Jotić.

DOGAĐAJ ZA SRBIJU
PREDSEDNIK dr Pelević objasnio je koliko je ovo takmičenje značajno za našu zemlju.
- Po proceni Vlade Srbije na sednici od 13. jula prošle godine, Svetsko prvenstvo u kik-boksu je ocenjeno kao najveći i najvažniji sportski događaj u ovoj godini kod nas. Siguran sam da ćemo opravdati poverenje i Vlade i Ministarstva sporta i svih onih koji vole sport - naglasio je Pelević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije