SAMO kada misle na svoju igru - pobeđuju. Odbojkašice na EP u Belgiji i Holandiji uspešno primenjuju recept sa Svetskog kupa u Japanu. Devojke su se juče iz Ajndhovena preselile u Antverpen, gde sutra (najverovatnije od 20.30) u četvrtfinalu igraju sa boljim iz večerašnjeg duela Belgije i Češke. Polufinale i finale, 3. i 4. oktobar, su u Roterdamu.

- Imaćemo malo više vremena da se dobro pripremimo za najvažniju utakmicu na šampionatu. Iščekujemo protivnika, a nekako više priželjkujemo Belgiju, zbog male osvete za prošlo EP, kada su nas u Berlinu u borbi za treće mesto pobedile sa 3:2. Sa Čehinjama smo već igrale, bile smo dominantne i možda ne bi bilo dobro da sa njima odlučujemo o polufinalu - ističe kapiten Maja Ognjenović.

Ideolog igre naše selekcije podvlači da u četvrtfinalu moraju da odigraju najbolje:

- To što priželjkujemo Belgiju ne znači da će nam biti lako. Naprotiv, biće teško, a one će imati uz sebe i navijače. Snaga Belgijanki je u njihovoj energiji unutar ekipe, forsiraju brze lopte, ali nisu uvek precizne. Mislim da imamo snagu, hrabrost da odigramo još jednu veoma dobru utakmicu.

Jelena Nikolić smatra da su sve što su imale rekle na terenu. I ona bi volela da se u najvažnijoj utakmici sastanu sa Belgijankama:

- Nadam se da ćemo ih izbaciti kao one nas sa pobedničkog postolja u Berlinu 2013, što im nikako nismo zaboravile.

Libero Suzana Ćebić podvlači da ne bi trebalo da se opterećuju imenom rivala u četvrtfinalu:

- Imamo dva dana da se posvetimo treninizma, da se što bolje uigramo i pripremimo za presudnu utakmicu. I Belgijanke i Čehinje dobro znamo, ali i dalje smatram da treba da se okrenemo našoj igri, jer kad god smo razmišljale samo o svojoj polovini terena nismo imale problema.

OSMINA FINALA - danas

ANTVERPEN, danas

Nemačka - Mađarska 17.30

Češka - Belgija 20.30

ROTERDAM, danas

Italija - Hrvatska 17.00

Poljska - Belorusija 20.00

ČETVRFINALE - 1.10.

ANTVERPEN

Srbija - Belgija/Češka 20.30 (P1)

Turska - Mađarska/Nemačka1 7.30 (P2)

ROTERDAM

Holandija - Belorusija/Poljska 20.00 (P3)

Rusija - Italija/Hrvatska 17.00 (P4)

* Moguće su promene termina

POLUFINALE - 3. 10.

ROTERDAM 15.30 i 18.30

P1 - P4

P2 - P3

NEDELjA - 4. 10.

ZA 3. mesto 14.00

FINALE 17.00