Kristijan osvojio Bobiju!

NovostiOnline

21. 09. 2015. u 14:52

Preko 90 takmičara oprobalo se na stazama od 25 i 56 km, na kojima su organizovane trke formata “skaj trejkl” i “ultra skaj maraton”, a pobednik Kristijan Stošić je stazu dužine 25 km sa 1.580 uspona i 600m spusta pretrčao za neverovatnih 2 sata i 3 minu

Kristijan osvojio Bobiju!

Planina Bobija je zasigurno tokom prošlog vikenda bila mesto okupljanja najboljih i najupornijih planinskih trkača iz Srbije i regiona. Preko 90 takmičara iz Srbije, Mađarske, Engleske, Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske oprobalo se na stazama od 25 i 56 km, na kojima su organizovane trke formata “sky trail” i “ultra sky marathon”. Obe trke su startovale iz centra LJubovije i posle nekoliko kilometara trčanja kroz grad vodile su ka najvišem vrhu Torničkoj Bobiji.

Najbolje plasirani na trci Skaj trejl je Kristijan Stošić iz Beograda koji je stazu dužine 25 km sa 1.580 uspona i 600m spusta pretrčao za neverovatnih 2 sata i 3 minuta. Drugoplasirani Marjan Bonev iz Makedonije stigao je na cilj posle 2 sata i 26 minuta, dok je trećeplasiranom Vladimiru Rilingu bilo potrebno 2 sata i 41 minut. Prva među damama je Slađana Jovanović sa vremenom od 3 sata i 10 minuta, drugoplasirana Ana Milosavljević sa vremenom od 3 sata i 34 minuta i 4 minuta nakon nje, trećeplasirana Dubravka Šešlija.

Izazov dug 56 km sa 3.000 m uspona i 2.000m spusta, najbrže je prešao Bojan Dulejan iz Beograda sa vremenom od 5 sati i 55 minuta, dok su za njim kroz cilj protrčali Milovan Milić iz Niša sa vremenom od 6 sati i 23 minuta i Nenad Živković iz Kruševca za 6 sati i 32 minuta. Najbrža u ženskoj kategoriji je Sofija Arapović, kojoj je trebalo 7 sati i 47 minuta, dok su drugo i treče mesto zauzele Jelena Filipović sa vremenom od 8 sati i 7 minuta i Nela Lazarević sa vremenom od 9 sati i 11 minuta.

Poslednja trka u okviru Srpske skajraning lige je definitivno najbolji završetak jedne uspešne trkačke godine kojia je pružila takmičarima uživanje u netaknutim, pitomim, ali vrlo izazovnim predelima planine pored Drine, koju presecaju reke Tibuća i Trešnjica formirajući kanjone i idealne uslove za staništa beloglavog supa, zaštitnog znaka ovog područja. Ovo su ujedno bile trke na kojima su se jasno iskristalisali i pobednici Srpske Skajraning lige za 2015.godinu. Kristijan Stošić i Nela Lazarević.

Trku je organizovana u saradnji Skajraning asocijacije Srbije sa opstinom LJubovija, Kancelarijom za mlade i Turističkom organizacijom LJubovija. Organizatori se zahvaljuju svim volonterima, lokalnom stanovništvu, Etno selu Vrhpolje, Planinarskom domu na Torniku, Šumskoj kuči na Bobiji na podršci i pomoći u organizaciji događaja. Ovaj događaj pokazao je da region Zapadne Srbije poseduje puno potencijala za razvoj aktivnog turizma van reke Drine i organizaciju avanturističkih trka i programa kroz ruralni deo opštine LJubovija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije