Srpski vaterpolista Nikola Rađen izjavio je danas da nije očekivao kaznu od četiri godine suspenzije, koja mu je izrekla Međunarodna plivačka federacija (FINA) za korišćenje kokaina.

- Oštra kazna od strane FINA u vidu četvorogodišnje suspenzije za mene predstavlja veliki udarac. Nisam očekivao da će greška koju sam napravio proći nekažnjeno, jer i u vaterpolu za svaki načinjen faul sledi isključenje. Pretpostavljao sam da će moja sportska reputacija i aktivnosti nakona analize testa uveriti čelnike FINA da sam svestan da sam pogrešio i da činim sve, koliko je to u mojoj moći, da tu grešku ispravim - napisao je Rađen na Tviteru.

On je poručio da se neće oglašavati u medijima dok ne prođe rok za žalbu od tri nedelje.

- Očigledno sve to nije uzeto u obzir, kao i činjenica da sam se poslednjih meseci u značajnoj meri angažovao i uključio u aktivnosti Antidoping agencije. Još jednom ovim putem želim da se zahvalim svima koji su mi u ovim teškim trenucima pružali podrsku i bili uz mene - dodao je Rađen.

Bivši vaterpolista Partizana i Crvene zvezde u maju je pao na doping testu posle utakmice Svetske lige između reprezentacija Srbije i Španije, kada je utvrđeno da je bio pozitivan na kokain.

Rađen je zabeležio 180 nastupa za Srbiju, a osvojio je Svetsko prvenstvo u Rimu (2009) i srebro u Šangaju (2011), na prvenstvima Evrope ima dva zlata u Ajndhovenu (2012) i Budimpešti (2014), srebro u Malagi (2008) i bronzu u Zagrebu (2010).

Pored toga ima dve bronze sa Olimpijskih igara u Pekingu (2008) i Londonu (2012), kao i pet titula u Svetskoj ligi.

Sa Partizanom i Crvenom zvezdom osvajao je titule prvaka Evrope, a tokom karijere igrao je za Vojvodinu i Hios.