Šefik pojačao Radnički: Denis golman i učitelj

P. Parezanović

sreda, 12. 08. 2015. u 20:18

Шефик појачао Раднички: Денис голман и учитељ

Denis Šefik Foto: Arhiva VN

Proslavljeni reprezentativni čuvar mreže će paralelno da brani i da uči mlade. Osetio sam veće poštovanje nego na bilo kom drugom mestu i to mi je dodatni motiv - priča sjajni golman

VEST da je proslavljeni golman Denis Šefik pristupio Radničkom višestruko je obradovala ljubitelje sporta u gradu na Lepenici, najpre što je osvajač mnogih reprezentativnih i klupskih trofeja golman vrhunskog kvaliteta, potom što će u kragujevačkom klubu obavljati i dužnost trenera, ali i zato što je, posle niza odlazaka, prvo pojaačnje pred predstojeću takmičarski sezonu.

Ispostavilo se da je Šefikov trodnevni boravak u Kragujevcu, sredinom juna, kada je radio sa mladim čuvarima mreže, bio presudan da iskusni golman odluči da bogatu igračku karijeru nastavi u klubu koji je, prema njegovim rečima, za kratko vreme značajno ime na svetskoj vaterpolo mapi.

- Oduševljen sam kako su me primili tokom kratkog boravka u Kragujevcu. Gde god sam se pojavio, ponašali su se prema meni kao da sam igrao za Radnički, a ne protiv njega. Zaista sam osetio poštovanje veće nego na bilo kom drugom mestu. To je bio samo dodatni motiv, a jedan od glavnih razloga je što ću da radim dva posla odjednom. Stvarno se nadam da ću da uživam i da ću doprineti afirmaciji, kako golmana, tako i celokupnog kluba - ističe Šefik.

Kragujevčani ne kriju zadovoljstvo što su privoleli vrhunskog asa da ih pojača:

- Prezadovoljni smo što smo se dogovorili sa Denisom. Pored toga što je sjajan golman, smatram da je i veliki čovek koji može da prenese zavidno znanje i bogato iskustvo na mlađe - ocenjuje Jugoslav Vasović, sportski direktor Radničkog.

U bogatoj karijeri, Denis Šefik je pored brojnih medalja i trofeja, 2004. zaslužio naziv najboljeg sportiste tadašnje države, Srbije i Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije