Kolašinac konačno prebacio 21 metar

Novosti online

27. 06. 2015. u 21:28

Konačno se obistinio dugo najavljivani hitac dvoranskog šampiona Evrope. Ne mogu da vam opišem kak ose osećam - rekao je Asmir

Колашинац коначно пребацио 21 метар

Asmir Kolašinac sa trenerom Nikolom Tomasovićem Foto: ASS

Dugo je najavljivao dvoranski vicešampion Evrope u bacanju kugle da će prebaciti 21 metar, a u tome je konačno uspeo u subotu.

Na domaćem terenu, na stadionu Partizana je zabeležio najbolji rezultat u karijeri - 21.58 metara.

- Ne mogu da vam opišem kako se osećam. Hitac je bio savršen i konačno su se poklopile sve kockice.Ovo je pravi rezultat koliko zapravo vredim. Zadnja dva meseca bacam jako daleko, ali nikako mi se nije sve poklapalo. Danas je sve bilo kako treba - rekao je Kolašinac.

Takmičenje u bacanju kugle je održano u sklopu juniorskog prvenstva Srbije i pomoglo je Asmiru da zaokruži odličan ciklus treninga pred Svetsko prvenstvo u Pekingu koje će se održati u avgustu ove godine.

Rekord Srbije u bacanju kugla je 21.77 metara i on je i dalje u vlasništvu Dragana Perića , koji je ovaj hitac bacio u Baru 1998.godine.

Kolašinac se nada da će upravo na Prvenstvu Sveta uspeti da obori nacionalni rekord i osvoji neku od medalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Miro Markovic

29.06.2015. 06:43

Asmire, ti si zaista pravi sportista. Bavis se sportom koji nece da ti donese velike pare. Ocigledno da ti volis ono sto radis pa te cela nacija voli i postuje zbog tvojih dobrih sportskih rezultata i ljudskog karaktera. Ziveo vima nama i tvojoj porodici na mnogaja ljeta!.