Američki sprinter Džastin Getlin odustao je od predstojećeg mitinga u Pekingu, tvrdeći da su mu organizatori rekli da nije poželjan na tom takmičenju, preneo je Rojters.

Getlin je u subotu doputovao u kinesku prestonicu, gde je u sredu trebalo da učestvuje na Svetskom izazovu, ali je u utorak napustio Peking tvrdeći da su mu organzatori rekli da ga ne žele na tom takmičenju.

Američki sprinter, koji je u karijeri dva puta bio suspendovan zbog dopinga, prošlog petka u Dohi istrčao je najbolji rezultat sezone na 100 metara - 9,74 sekunde.

Getlin je inače, odmah po dolasku u Kinu rekao organizatorima da ima malih problema sa povredom butnog mišića, tako da nije bio odmah siguran da li će biti spreman za takmičrenje.

Ipak, posle treninga u ponedeljak Getlin je najavio da će sigurno trčati.

- Nisu imali ni malo poštovanja prema meni, već su mi rekli da je bolje da odem, tako da su me praktično izbacili - rekao je Getlin.

Menadžer američkog atletičara Ronaldo Nijemaja pokazao je novinarima Rojtersa poruku koju su organizatori poslali u kojoj se kaže da oni ne žele da se Getlin takmiči.

On je naglasio da su Getlin i njegov tim morali da plate sve trošlove puta i boravka u Kini u iznosu od oko 12.000 dolara.