Ilić za “Sport”: Krivo mi je zbog Katara

D.S.L. - N. Jelić

petak, 09. 01. 2015. u 11:00

Илић за “Спорт”: Криво ми је због Катара
Želimo na veliku scenu, gde i pripadamo. Hoćemo da budemo konkurentni, a ne samo učesnici, kaže kapiten rukometaša Srbije koji se nisu plasirali na SP
Nova akcija reprezentacije je na pragu. Nažalost, ne putujemo u Katar na SP, već u Rijeku i Umag na prijateljske mečeve sa Hrvatskom. Dok se oni budu uigravali za SP, mi se spremamo za dvomeč sa Islandom u kvalifikacijama za EP.


Kapiten Momir Ilić je i dalje tu da povede reprezentaciju prema zacrtanim ciljevima.


Kako gledate na to što se selektori menjaju, a vi ostajete konstanta u timu?


- Bez obzira na učestale promene, svaki selektor donosi nešto novo, a to je dobra stvar. Ne idem nigde, jer to što smo imali jedan loš rezultat, nije kraj sveta. Pozitivan sam jer se pobednici sećaju pobeda. Hoćemo u EP i imamo kvalitet da se

nadmećemo sa najboljima - ističe Ilić.


Šta reprezentacija predstavlja za vas?


- Reprezentativni dres je za mene sve. Velika je čast što mogu da igram za svoju zemlju. To je jako dobra stvar i uvek uživam kada predstavljam Srbiju.


Šta mislite o „deci” u ekipi?

DOSTA JE ODMORA, HOĆU DA IGRAM - Ove sezone, posle deset dugih godina karijere, najzad imam dosta pauze. Možda imam i previše vremena za odmor, pa mi igra za reprezentaciju i te kako dobro dođe da se razmrdam - rekao je Momir Ilić.

- Gledao sam ih. Dosta su talentovani. Kombinacija mladih i iskusnih doneće samo dobro. Treba da im se da šansa koju će kasnije sami da iskoriste. Ima ih puno kvalitetnih. Od kada igram u Mađarskoj, imam više vremena da ih pratim. Loše je da ih sada izdvajam. Mali uspesi treba da porastu. Oni su svesni gde su trenutno, pa neću da ih imenujem. Kolektiv je na prvom mestu.


Kako teku kvalifikacije za EP?


- Prva dva meča, dve pobede. Zadovoljni smo. Najteže nam tek predstoji, a to su dve utakmice sa Islandom. Prvo u gostima, a potom i kod kuće. Nadam se plasmanu na EP i svi to željno iščekujemo. Želimo na veliku scenu, gde i pripadamo i hoćemo da budemo konkurentni, a ne samo učesnici predstojećih šampionata. Idemo ka tome, ništa nije nemoguće.


Da li to što je Crna Gora pobedila Island komplikuje stanje u grupi?


- Sve zavisi on nas i Islanda. Ne obaziremo se na rezultate Crne Gore.

Šta očekujete od mečeva sa Hrvatskom?

PODRŠKA RUKOMETAŠICAMA - Posebno ističem podršku ženskoj reprezentaciji. Mnogo toga dobrog sa uradile i neka se sećaju lepih trenutaka. Ovaj put im je falilo i malo sreće, a i okolnosti im nisu išle na ruku. Neuspeh kao što je ovaj nije uopšte merodavan. Samo novi ciljevi treba da im budu na pameti - poručio je kapiten Ilić.

- Hrvatska se sprema za Svetsko prvenstvo. Jedine dve provere imaće sa nama. Biće kompletni i motivisani. Mi se takođe pripremamo i uigravamo, pa nam dvomeč sa njima dobro dođe pred Island.


Ko su favoriti u Kataru?


- Favoriti su uvek Francuzi, Danci, Španci i Hrvati. Svetsko prvenstvo je dosta lekše nego kontinentalno, ali opet samo ove selekcije vidim u završnici. Ne verujem u neko iznenađenje.


Da li vam je žao što ne idete na SP u Katar?


- Jako mi je krivo... Siguran sam da bismo mogli da odigramo solidno, ali šta je tu je - izjavio je Momir Ilić.