Krivokapić novi predsednik VSS

S. KRSTOVIĆ

24. 04. 2014. u 15:53

Delegati na Izbornoj skupštini Vaterpolo saveza Srbije poverenje ukazali legendarnom golmanu. Popularni "Krivi" dobio 22, a Jelenić 11 glasova. Avramović odustao pre sednice

MILORAD Krivokapić je novi predsednik Vaterpolo saveza Srbije. Jedan od najboljih golmana na svetu svih vremena je na Izbornoj skupštini održanoj u četvrtak dobio 22 glasa, 11 više od svog protivkandidata Viktora Jelenića. Zoran Avramović je uoči sednici povukao svoju kandidaturu.

- Moja želja je da pomognem vaterpolu, u kojem sam od svoje 12. godine. Sve što sam u životu radio, radio sam za dobrobit vaterpola. Trudiću se da opravdam poverenje - naglasio je Krivokapić.

Novi predsednik je istakao da će se uhvatiti ukoštac sa svim problemima, da se neće libiti da kuca na sva vrata...

- Neće mi biti teško da i vođe ove zemlje molim za pomoć kako bi jedan od najtrofejnijih sportova ostao tamo gde mu je mesto. Cilj je olimpijsko zlato u Riju 2016. i medalje na velikim takmičenjima, jer samo tako možemo da opstanemo.

Svestan je da odmah mora da počne da radi i da se nada da će organizacija finansijski da se konsoliduje za četiri godine (dug 1,4 miliona evra), da će dugovi biti vraćeni i da vaterpolo zaslužuje da bude sport od nacionalnog značaja.

- Neophodno nam je jedinstvo, a zavešću red, rad i disciplinu. Očekujem i da ćemo na pravi način iskoristiti organizaciju EP januara 2016. - podvukao je Krivokapić.

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Jugoslavije je istakao i da mu ne bi bilo krivo i da je predsednik Crvene zvezde Jelenić pobedio, jer je i on veliko ime srpskog vaterpola.

JELENIĆ: SREĆNO SAVEZU PO završetku glasanja vidno neraspoloženi Viktor Jelenić se obratio članovima Skupštine:
- Hvala onima koji su glasali za mene, ali i oni koji su bili protiv. Možda ste mi učinili uslugu. Srećno Vaterpolo savezu!

- Moja prednost je bila što ne dolazim ni iz jednog kluba - smatra Krivokapić.

Izgleda da je to bilo presudno za većinu delegata, jer je i Jelenić imao skoro sličan program. Međutim, govor direktora Zvezde Igora Milojevića, koji je naglasio da je Jelenić iz pepela digao crveno-bele, iziritirao je predsednika Partizana Rajfajzen Aleksandra Šoštara:

- Više je to bila promocija Zvezde i upravo zbog toga mi podržavamo Krivokapića, koji nije vezan ni za jedan klub!

Kada je biran Upravni odbor, ispoštovana je Krivokapićeva želja da naši najbolji klubovi daju po jednog predstavnika. Tako će jedan od Miloradovih saradnika biti upravo Jelenić. Ostali članovi su: Mihajlo Jovanović, Goran Đaković, Perica Čudić, Zoran Popović, Aleksandar Šoštar, Darko Milačić, Zoran Vučković i Miodrag Kostić.

DŽENTLMENSKI SPORAZUM

NA sednici se više raspravljalo o Disciplinskom pravilniku nego o kandidatima za predsednika. Većina je želela da se zbog starta finala plej-ofa vrate ingerencije Takmičarskoj komisiji, koja bi odmah mogla da kažnjava igrače ili trenere. Ipak, pravnici su dokazali da nije moguće u toku prvenstva menjati pravila, da je Zakon o sportu jači od Skupštine, i da kazne može da izriče samo Disciplinski sud. A kod njega proces može da se otegne i mesecima. Dogovoreno je da klubovi naprave džentlmenski sporazum, da se ne žale i da sud brzo dela. Pitanje je samo da li će se i poštovati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije