Šefik: Pobeđujemo kada je važno

DSL B. Ž.

četvrtak, 27. 02. 2014. u 12:36

Шефик: Побеђујемо када је важно
Oni imaju veliki motiv, da nas jednom savladaju u bitnom meču. Naša nevolja je nedostatak takmičarskog ritma, kaže Denis Šefik

Kao domaćin, Crvena zvezda je već drugu sezonu nedodirljiva za Radnički. Čovek koji je istorijskim golom crveno-belima doneo Kup, Denis Šefik, očekuje neizvesnost i u petak od 19.00 na Tašmajdanu.

- Biće to teška utakmica, kao i svaka sa Radničkim. Oni imaju veliki motiv, da nas pobede jednom kada je važno - kaže Šefik.

Da bi pretekla Kragujevčane na tabeli, Zvezda mora da slavi sa dva gola razlike, jer je u prvom delu Radnički kod kuće slavio 8:7.

- Ne smemo da razmišljamo o razlici i moramo da otklonimo tu blokadu. Ako se juri razlika, to često ume da se osveti. Važno je samo da pobedimo.

Da li je prednost šampiona u tome što Radnički redovno gubi u Beogradu?

- Prednost domaćeg terena postoji, ali u ovakvoj situaciji, nije i ključna. Mnogo nam nedostaju jake utakmice, one koje održavaju takmičarsku tenziju i to se oseća u našoj igri. Treninzi i sparingovanje to ne mogu da nadoknade. Na kraju, ono što dobijemo treningom sa stranim suparnikom, odnese naporno putovanje autobusom.

Finale Kupa je, po rečima slavnog golmana, bilo slika i prilika Zvezdine takmičarske situacije.

- Osvojili smo trofej, ali u nekim segmentima nismo odigrali kako umemo, baš zato što nismo u konstantnom ritmu. Tada se, srećom, završilo dobro po nas. Ponovo igramo kod kuće. U mislima nam je samo pobeda, ne i razlika kojom će biti izražena - rekao je Denis Šefik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije