Srpski olimpijac razočaran: Ostavljam trčanje!

N. I.

25. 02. 2014. u 20:50

Šokiran sam, jer sa mnom ne može da putuje moj trener – ogorčen je Milanko Petrović odlukom Bijatlon saveza Srebije

SRPSKA olimpijska ekspedicija, u kojoj je osmoro sportista, nekoliko trenera, medicinskog osoblja i administracije OKS, vratila se uz utorak uveč u Beograd, letom preko Istanbula, iz Sočija.


Ipak, ružna vest sačekala je našeg najboljeg biatlonca Milanka Petrovića još pre pet dana u Sočiju. Naime, Biatlon savez Srbije zabranio je, zvaničnom odlukom, Petrovićevom treneru Tihomiru Milosavljeviću da učestvuje ubuduće na svim međunarodnim takmičenjima. Tako je na površinu isplivao problem u Savezu koji je i pre polaska u Soči "goreo".


Oglasio se i Milanko Petrović jasnim stavom koji predviđa i radikalne mere.


- Ja posle ove odluke Saveza mogu slobodno da prestanem da se bavim nordijskim trčanjem. Jer, kako drugačije da objasnim, najblaže rečeno šok, ako se treneru sa kojim vrlo uspešno radim godinama, zabranjuje da sa mnom putuje na takmičenja. Ja nemam problem sa trenerom, već problem potiče od predsednika saveza Milivoja Ilića - kaže Petrović.


Inače, deprimirajuće je delovalo u većini takmičarskih dana baciti pogled na startne liste i konačne rezultate trka u biatlonu, snoubordu, bobu dvosedu, veleslalomu ili slalomu. Da li je Srbija mogla više u Sočiju, sud će uskoro dati oni koji su najodgovorniji. Struka, dakle treneri osmoro takmičara, koji su se skoro pune četiri godine spremali za period između Vankuvera i Sočija.


I u Sočiju se dokazalo da na ZOI dolaze samo najbolji. Ne računajući, naravno, slavnu violinistkinju Vanesu Mej pod zastavom Tajvana na skijama i egzotični dvojac u bobu Jamajke u sastavu Vinston Vats i Marvin Dikson, koji su u gradu na obali Crnog mora bili i više od ukrasa.

NEMCI OPTUŽUJU RUSE
NEMAČKA sportska javnost ovih dana bavi se tvrdnjama TV stanice VDR koja tvrdi da je većina ruskih domaćih olimpijaca bila dopingovana tako što su koristili gas ksenon, koji u ljudskom telu pojačava hormon eritropoetin. Ksenon se, navodno, unosio inhalacijom, a odavno ga je zabranila Svetska antidoping agencija. Rusi, naravno, nisu demantovali ove tvrdnje...


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)