Petrović: Ovo je prilika za popravni

N.I.

11. 02. 2014. u 08:31

Петровић: Ово је прилика за поправни
Tri neočekivana promašaja u pucanju iz vazdušne puške su me prilično udaljila od cilja koji sam zacrtao. Nadam se da će sprint biti prilika za popravljanje utiska, kaže Milanko Petrović

MILANKO Petrović i Rejhan Šmrković u utorak izlaze na stazu u Sočiju. Oba srpska olimpijca imaće priliku da se pokažu u trci sprint slobodnim stilom koja počinje u 11.25 po našem vremenu. Posle malog razočaranja drugog dana ZOI i 69. mesta u sprintu na 10 kilometara, Petrović planira da popravi utisak.

- Tri neočekivana promašaja u pucanju iz vazdušne puške su me prilično udaljila od cilja koji sam zacrtao pre puta u Soči. Nadam se da će sprint biti idealna prilika za popravljanje utiska - kaže Petrović.

Tihomir Milosavljević, trener Milanka Petrovića, takođe, očekuje više od našeg biatlonca:

- Milanko je bio spreman za više. Što se gađanja tiče,jedan promašaj iz ležećeg položaja je u redu, ali dva iz stajaćeg su previše. Nadam se da će on, ali i Šmrković, popraviti svoje rezultate, ali i opšti utisak u sprintu slobodnim stilom. Ubeđen sam da obojica mogu da se pokažu u najboljem svetlu - kaže Milosavljević.

Zanimljivo je da je danas trebalo da nastupi i nordijka Ivana Kovačević, ali je odlukom Tehničke komisije odložen njen izlazak na stazu trke od 10 kilometara klasičnim stilom za 13. februar (11.00).

Tek u subotu na stazu će i skijaš Marko Vukićević u "super džiju".

- Zasada sam fokusiran na što bolju fizičku pripremu za trku. Dane provodim na treninzima na stazi koja je odlično pripremljena, ali i u teretani. Želim da izvezem svoju najbolju trku u Sočiju. Osim toga, ispuniće mi se velika želja da vozim protiv svojih skijaških idola iz detinjstva, Bode Milera i Marsela Hiršera - kaže Vukićević.

Inače, Nevena Ignjatović, reprezentativka u alpskom skijanju, danas, sa trenerom Mihom Malusom, putuje u Soči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije