SKOPLjE je rukometna prestonica u regionu ove sezone. Sa dve ekipe u muškoj i jednom u ženskoj konkrenciji Lige šampionata, makedonski navijači imaće priliku da se nagledaju vrhunskih utakmica. Među mnogim čuvenim igračima u južnom susedstvu nalazi se i Andrea Lekić, koja je ovog leta zadužila opremu Vardara.


- Ekipa je gotovo u potpunosti promenjena, stiglo je dosta pojačanja. Klub je veoma ambiciozan, a posle uspešnog kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, apetiti su nam porasli - poručuje sjajni srednji bek. - Skoplje je za mene baš prijatno iznenađenje. Poslednji put sam imala priliku da boravim ovde na EP 2008, a mogu reći da sada uživam u svakom smislu te reči. Da kucnem u drvo, sve ide po planu.


Na tom šampionatu Starog kontinenta naša reprezentacija nije imala uspeha, pošto je eliminisana već posle prvog kruga. Ipak, naš tim vratio se u sam vrh četvrtim mestom na EP prošle zime, a izabranice Saše Boškovića na predstojećem SP u Srbiji žele da se popnu barem na jedan stepenik više.


- Svakog dana razmišljam o planetarnom šampionatu. Oduševljena sam što prvu fazu igramo u Nišu. Mnogo puta sam rekla da je to publika koja mnogo voli rukomet, pravi fantastičnu atmosferu i nosi ekipu do pobede. Biće jedan od naših najvećih aduta u pohodu ka medalji - istakla je Lekićeva.

 

SRPSKA KOLONIJA
PORED Andree za Vardar nastupaju još dve naše igračice, pivot Marija Lojpur i bek Marina Dmitrović. To nije sve, u muškom timu igra čak sedmorica Srba: Dobrivoje Marković, Strahinja Milić, Nemanja Pribak, Stefan Terzić, Alem Toskić, Vladimir Petrić i Ilija Abutović! Pride, Darko Stanić brani boje Metalurga, tako da srpsku koloniju u Skoplju čini ukupno 11 asova.