Stojković u Zvezdi?

DSL - D. P.

20. 09. 2013. u 11:44

Ukoliko reprezentativac Srbije u narednih nekoliko dana ne pronađe adekvatan inostrani angažman, odlični pivot vratiće se u klub iz Ljutice Bogdana

Sve je bliže ozvaničenje saradnje Crvene zvezde i Rastka Stojkovića! Ukoliko u narednih nekoliko dana ne pronađe odgovarajući angažman u inostranstvu, reprezentativni pivot staviće potpis na ugovor sa crveno-belima. To bi trebalo da usledi iduće nedelje, prenosi "Sport".

Bio bi to treći put da Stojković oblači dres kluba iz Ljutice Bogdana. Posle duple krune i odličnog izdanja u Ligi šampiona (na Banjici je, između ostalih, pao tadašnji prvak Evrope Pivovarna Laško), usledio je odlazak iz Zvezde. Pravac Bundses liga i Fulingem. Potom tada mnogo poznatiji Northorn. Iz Nemačke se otisnuo u Poljsku. Ostavio je i te kakav trag u Kilceu. Sve je to istorija. Po svemu sudeći Zvezda je sadašnjost i budućnost. Velika stvar po klub, ali i srpski rukomet, bio bi povratak jednog takvog igrača...

Direktor i šef stručnog štaba Nenad Peruničić veruje da će Stojković da zaigra za crveno-bele.

- Sa nama Rastko trenira već oko četiri nedelje. Luksuz je imati njega u timu, on je dve-tri godine bio u vrhu strelaca Lige šampione, prvi pivot reprezentacije, prvi kružni napadač trećeplasirane ekipe u Evropi. Zvezdino je dete. Moja velika želja je da on ostane sa nama. Ovim klincima treba iskustvo na terenu, a to bismo imali sa Stojkovićem u ekipi - jasan je Peruničić.

Nema sumnje da igrač takvog kalibra ima visoku cenu na tržištu?

- To je jasno, ali isto tako jasno je da Rastko u Zvezdu ne bi došao zbog novca, jer mi ne možemo da platimo mnogo, već simbolično. Ukoliko bi potpisao za crveno-bele, u šta verujem, došao bi sa namerom da pomogne ovoj ekipi da napreduje, a ne da zaradi - odgovorio je Peruničić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije