Vujasinović: Holanđanin nije pojačanje, želimo Koroliju

DLS - A. Đ.

17. 07. 2013. u 10:52

Želimo da se Miloš vrati. Odrastao je na Banjici, odlazio je već dva puta u Mađarsku i ponovo se vraćao kod nas – ističe trener vaterpolista Partizana

Od kako se završio Fajnal for Lige šampiona, konstantno se pričalo o rasipanju Partizanovog tima.

Crno-bele su napustili Stefan Mitrović (Solnok) i Predrag Jokić (Debrecin), a ne računa se na Miloša Vukićevića, Petra Filipovića i Ivana Basaru.

Dugo se čekalo na prvo pojačanje, ali Holanđanin Luk Gilen (22) to zapravo nije.

- Nije on neko pojačanje. Dolazi na probu, treniraće sa prvim timom, a igraće za Banjicu. Igra na poziciji beka i želimo da vidimo da li možemo na njega ozbiljnije da računamo u budućnosti – kaže za “Sport” trener Vladimir Vujasinović.

Dakle, na prvo pojačanje se još čeka.

- Pojačavamo se našom decom, iz naše škole i prvom timu ćemo da priključimo dva igrača. Još tražimo centra, sa strane. Naša deca su mlada, a zbog današnjih pravila u vaterpolu samo stariji mogu to da igraju, jer su dueli mnogo jaki. Na taj način momci su uskraćeni da počnu ranije da igraju za prvi tim, ali ako ne pronađemo centra sa strane, okrenućemo se opet sopstvenom kadru. Ne želimo da dovodimo bilo koga. A na spoljnim pozicijama naša deca mogu lepo da se nose sa seniorima.

SORO RAZMIŠLjAJoš je nepoznanica da li će kapiten Slobodan Soro nastaviti karijeru ili će u sportsku penziju.
- Znaće se to tokom leta. Njegova odluka zavisi od više faktora, od novca, tima za sledeću sezonu. Ima tu svega po malo... Ako se penzioniše, golmani će nam biti Stefan Živojinović i Dimitrije Rističević - kaže Vujasinović.

Pojačanje bi uskoro moglo da stigne, jer se ozbiljno pregovara sa Milošem Korolijom.

- Želimo da se vrati. Odrastao je na Banjici, odlazio je već dva puta u Mađarsku i ponovo se vraćao kod nas. Još neki igrači su u opticaju, stranci, pa ne bih o njima.

Najveći problem je novac, koga nema.

- Na pola smo prelaznog roka, a nismo doveli nikog. Teško je pregovarati sa nekim i ulaziti u ozbiljnu priču ako niste u mogućnosti da im nešto ponudite.

Glavne uzdanice Partizana za narednu sezonu biće Miloš Ćuk, Dušan Mandić, Nikola Dedović i Uroš Čučković. Prošle godine mladi tim Partizana, ove još mlađi. Silom prilika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije