Izbor najboljeg sa sobom nosi i rudnik nezadovoljstva. Pobednički pehar uvek iskopa neki kilogram nesreće. Izbor najboljih sportista nije zaobišao ni Novi Pazar. Nije posađeno seme razdora, ali nije svima bilo potaman. Primer je Husein Dupljak, trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar.


- Nezadovoljni smo, jer je izbor za najbolju sportistkinju Novog Pazara bio nepravedan. Poštujemo ono što ju uradila Amela Terzić u atletici, ali niko nije postigao ono što je pošlo za rukom Ajli Lukač i Saidi Bukvić - postale su šampionke sveta u lou-kiku - skreće pažnju Dupljak. - Nije u redu da se u isti koš na dodeli priznanja stavlja doprinos neke od Osnovnih škola sa gradskog područja i titula svetskog šampiona. To je upravo učinjeno sa Ajlom i Saidom.


Nije samo izbor u pitanju...


 

 

AJLA LUKAČ: IDEM U KRALJEVO ILI ŠABAC Razočarana je Ajla Lukač i to nije sakrivala ni na ceremoniji dodela priznanja.
- Razočarana sam, jer sam vicešampionka i šampionka sveta i prvakinja Balkana. Volim moj grad i borila sam se za njega, zajedno sa Saidom i Mirelom. Najverovatnije više neću da predstavljam Novi Pazar, već ću početi da se takmičim za Kraljevo ili Mačvu Krivo mi je što nas gradonačelnik Novog Pazara i direktor Sportskog saveza posle osvojene titule Balkana nisu ni pozvali, a kamo li nagradili - priča Lukač.

-Voditelj Fehim Karišik predstavio ih je kao profesionalne šampionke Balkana, a ne kao svetske šampionke. To je sramota za sport u Novom Pazaru.

 

 

Bujica nezadovoljstva teče nesmanjenom žestinom.


-Nažalost, i ja nisam bio trener godine. Žao mi je zbog svega što se dogodilo i meni i mojoj deci koju treniram, koju sam sklonio sa ulice i usmerio na pravi put.


Rezultati su ono čim se Dupljak diči.


- Za Srbiju smo na Evropskom prvenstvu u boksu, u Orenburgu u Rusiji, osvojili jednu zlatnu i četiri bronzane medalje. Kao klub smo osvojili sve što se osvojiti može, da smo učestvovali na tri takmičenja, bili bismo i najbolji klub u Srbiji. Osvojili smo ukupno 168 zlatnih i srebrnih medalja, na državnim, međunarodnim i svetskim prvenstvima. Napravili smo dva prvaka sveta i dva profesionalna prvaka Balkana. Ništa to nije vredelo u našem gradu.


Na kraju Dupljak ističe:


- U klubi imamo 120 takmičara. Zajedno samnom radi Raif Halitović, nekadašnja legenda boksa.