Nikčević: Adios, Španija!

J. J.

03. 06. 2012. u 12:06

Srpski rukometaš posle sedam godina napušta Asobal ligu i odlazi u Poljsku. Spreman dolazim na pripreme reprezentacije za Olimpijske igre – kaže Ivan

A, SAD - adios! Ivan Nikčević u subotu uveče odigrao je poslednju utakmicu u dresu Valjadolida.

Posle sedam godina sjajno levo krilo napušta špansku Asobal ligu i seli se u poljsku Vislu, gde će od naredne sezone igrati zajedno s drugom iz reprezentacije Petrom Nenadićem.

- Želim da živim s porodicom u Španiji i bilo bi lepo da se vratim. Ipak, čekaju me novi izazovi u Poljskoj. Žao mi je što se nisam oprostio s nekim peharom, ali mogu da budem zadovoljan jer smo završili šampionat u samom vrhu tabele - istakao je Nikčević za španske medije.

Povremeni kapiten "orlova" kao zapeta puška čeka pripreme nacionalnog tima za Olimpijske igre. Nekolicina igrača već je odradila testiranja u Beogradu, a čekaju se ostali internacionalci, među kojima je i popularni Nikac.

- Osećam se dobro, iako gotovo cele sezone nisam imao zamenu na svojoj poziciji, zbog povrede Aleksisa. Legendarni stručnjak Huan Karlos Pastor uvek izvuče najbolje iz nas i znam da ću doći spreman na pripreme. Tako je bilo i posle prvog dela šampionata, kada sam imao samo dve-tri nedelje da se spremim za Evropsko prvenstvo u Srbiji - poručio je Nikčević sa Iberijskog poluostrva.

Naša reprezentacija će se na OI takmičiti u B grupi sa Španijom, Hrvatskom, Danskom, Mađarskom i Južnom Korejom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije