Vujin: U Kilu krećem od nule

D.S.L. - D. P.

04. 05. 2012. u 10:34

Znam da odlazim u najveći klub na svetu, ali voleo bih da se izborim za status kakav sam imao u Foteksu, kaže reprezentativac Srbije
Deluje nezainteresovano, tromo, ali kada odluči da da gol, teško da iko može u toj nameri da ga spreči. Naš Marko Vujin spada u red najboljih levorukih bekova na planeti. Uostalom, da nije tako, ne bi još prošle godine potpisao ugovor sa Kilom. Najvećim rukometnim klubom današnjice.

- Brojim dane do prelaska u Kil. U najboljem slučaju preko Beča putujem 16, najkasnije 21. ili 22. maja - priča srpski as i prva zvezda Foteksa iz Vesprema.

Ono što u fudbalu predstaljavljaju Real i Barselona, to je Kil u rukometu?

- Svestan sam da prelazim u najveći klub na svetu. I ne smeta mi što ću da krenem od nule, to je normalno kada odlaziš u novu sredinu. Voleo bih, razume se, da ubrzo steknem status kakav sam imao u najboljem klubu Mađarske.

Nosite dres Foteksa, ali glavom kao da ste već u Nemačkoj?

- Redovno su čujem sa trenerom Kila Alfredom Gislasonom. Čim odigram poslednji meč u Vespremu, odlazim za Nemačku. Vrlo brzo bi trebalo da dobijem letnji program rada, jer zbog priprema za Olimpijske igre i učestvovanja u Londonu, propustiću veći deo priprema kluba. Sigurno je da ću da budem spreman za obaveze u novoj sezoni.

Sintelon, Foteks - Kil. Tako je tekao vaš razvojni put?

- To je ogromani korak unapred. Bio sam šest godina u Foteksu, mogao sam da ostanem u tom klubu koliko god sam hteo. Međutim, Kil je veliki izazov za svakog igrača. Odlazim sa željom da napredujem i osvajam evropske trofeje - poručuje Marko Vujin.

U TANDEMU SA MOMIROM ILIĆEM

Žalio se selektor Srbije, Veselin Vuković, što su naš reprezentativci u različitim klubovima. Sada se stvari menjaju, u Kilu od sledeće sezone igraju kapiten Ilić i desni bek Srbije, Vujin.

- Biće to dobra kombinacija za Kil, ali takođe mnogo će da znači i za našu reprezentaciju. Sve "leže" kako treba - prokomentarisao je Marko Vujin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije