Velika jabuka bez zvezda? Legende pozivaju na Ju-Es open, ali najbolji prednost daju šljaci i Rolan Garosu

J.J.

četvrtak, 09. 07. 2020. u 21:14

Велика јабука без звезда? Легенде позивају на Ју-Ес опен, али најбољи предност дају шљаци и Ролан Гаросу

Novak Đoković Foto M. Vukadinović

Kroft: Moguće je igrati tenis i u ovim ekstremnim uslovima. Novak i Rafa kriju karte

BEZ Vimbldona se osećam kao da nam je neko uskratio da slavimo Božić. To je nedavno izjavio legendarni Stefan Edberg, a i većini aktivnih igrača teško pada to što se u ovom trenutku ne nalaze na terenima "Ol Ingland kluba".

I Ju-Es open je teniski praznik, ali čak ni najbolji na planeti još nisu sigurni da li će ga slaviti ovog leta. Može li se uopšte praznovati pred praznim tribinama, usred pandemije, pod rigoroznim kontrolama...

Novak Đoković i Rafael Nadal sigurno nisu sklopili nikakav pakt o otkazivanju njujorškog slema, jer dva najveća rivala ne žele jedan drugom da otkrivaju karte i planove do kraja sezone, usred neizvesne trke za prvo mesto.

Ali, sasvim je realno da se obojica odluče za šljaku i prednost u septembru daju mastersima u Rimu i Madridu (Rafa potvrdio nastup), kako bi bili što spremniji za Rolan Garos. Isto razmišljaju i Dominik Tim, a kod dama svetski broj jedan Ešli Barti i drugi reket planete Simona Halep...

Mnoge legende koje su zaposlene kao komentatori na najvećim turnirima pozivaju igrače da dođu u Njujork.

- Da sam i dalje aktivna, počela bih pripreme za Ju-Es open - izjavila je Britanka Anabel Kroft. - Zdravlje i bezbednost svih igrača su na prvom mestu, a, koliko vidim, preduzeće se sve potrebne mere. Biće čudno bez publike, ali bolje i tako, nego nikako. Kada ste surovi profesionalac, onda vas ne zanima mnogo da li ima nekoga na tribinama. Videli smo nedavno da je svet uživao gledajući Endija Mareja tokom "Bitke Britanaca", preko malih ekrana i interneta. U Nacionalnom teniskom centru sam se uverila da je moguće organizovati teniske mečeve i u ovim ekstremnim uslovima.

SERENA PREDVODI AMERIKANCE

JU-ES open počinje 31. avgusta, a zasada je samo sigurno da će većina američkih tenisera igrati. Predvodiće ih Serena Vilijams, koja se uveliko priprema na tvrdoj podlozi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije