Džumhur ne odustaje od meča sa Đokovićem u Sarajevu: Ukoliko dođe do otkazivanja američke turneje mogli bismo mi da organizujemo egzibiciju

Tanjug

četvrtak, 09. 07. 2020. u 11:35

Џумхур не одустаје од меча са Ђоковићем у Сарајеву: Уколико дође до отказивања америчке турнеје могли бисмо ми да организујемо егзибицију

Damir Džumhur foto: EPA

Godinama planiramo Đokovićev dolazak u Sarajevo, rekao je teniser iz BiH
Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur izjavio je da je uveren da će do kraja godine odigrati egzibicioni meč sa svetskim brojem 1 Novakom Đokovićem u Sarajevu.

Njihov susret trebalo je da se odigra 5. jula u okviru regionalnog Adrija tura, ali je meč otkazan zbog pojave korona virusa na turniru u Zadru, kada se uz Đokovića i njegovu suprugu Jelenu zarazilo još nekoliko igrača i trenera.

"Ukoliko dođe do otkazivanja Ju Es Opena i cele američke turneje, taj meč bismo možda mogli da odigramo i ove godine. Želim da nastupam i igram i nadam se da ćemo priliku, koja bi se eventualno ukazala zbog otkazivanja serije turnira, iskoristiti za jedan takav egzibicioni turnir. Godinama planiramo Đokovićev dolazak u Sarajevo. Nole ima veliku želju i siguran sam da bi to bio spektakularan događaj", rekao je Džumhur za sarajevski dnevni list "Dnevni avaz".

Džumhur i dodao kako bi za njega lično bila ogromna stvar da u rodnom gradu ugosti najboljeg tenisera sveta i jednog od najboljih sportista na planeti.

Potvrdio je kako je već predložio Đokoviću da se taj meč odigra na terenima centra Koševo, za koje je posebno emotivno vezan, jer je tu počeo tenisku karijeru.

Džumhur je bio učesnik beogradskog izdanja "Adrija tura", na kom je pobedio Austijanac Dominik Tim.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije