Đoković: Kada voliš i poštuješ svoju zemlju i narod, nepogrešivo radiš pravu stvar

Novosti online

petak, 29. 05. 2020. u 12:01

Ђоковић: Када волиш и поштујеш своју земљу и народ, непогрешиво радиш праву ствар

Novak Đoković foto: EPA

Volim i poštujem svoju zemlju i svestan sam izazova i prepreka koje ponekada imam zbog toga, rekao je najbolji teniser sveta
Proslavljenom srpskom teniseru Novaku Đokoviću dodeljena je danas povelja za promovisanje Srbije i srpskog naroda u svetu, koju mu je povodom Dana diplomatije uručio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Đoković je rekao da se svakog dana trudi da zastupa prave životne vrednosti i vrline koje su duboko ukorenjene ne samo u njegovoj porodici, već u čitavom srpskom narodu, a to su:požrtvovanost, poštovanje, velikodušnost, jednakost.

"Kao što svi vi volite svim srcem vašu zemlju i trudite se da u svetu promovišete prave tradicionalne i kulturne vrednosti vaše zemlje i vaše nacije na najbolji mogući način, tako i ja volim i poštujem svoju zemlju i svestan sam izazova i prepreka koje ponekada imam zbog toga", rekao je Đoković obraćajući se zvanicama u Ministarstvu spoljnih poslova, među kojima su bili ambasadori svetskih zemalja u Srbiji.

Svestan je, kaže, odgovornosti i dužnosti koje imam da svoju zemlju, sebe i svoju porodicu predstavi u najboljem mogućem svetlu u svakom trenutku.

"Nastaviću da volim i poštujem Srbiju i svoj narod. Nastaviću da poštujem i uvažavam sve druge narode sveta, jer verujem kada se deluje na takav način, iz takve emocije, da se nepogrešivo radi prava stvar", zaključio je on.

Inače na koktelu nakon prijema najveća gužva bila je oko proslavljenog srpskog tenisera jer su ambasadori želeli da se slikaju sa njim.

Komentari (4)

sara

29.05.2020. 14:03

Bravo Nole, veliki si patriota i čovek, koga krase pravoslavne plemenite osobine, da ne mrzi nikoga, ali i da ceniš i da ne daš da se napada tvoje!!!.

Reo

29.05.2020. 16:45

Cestitamo na povelji Novaku i porodici koja je bila i ostala njemu a i mnogima od nas postala uzor, ponos i inspiracija. Svetski a njihov i naš, jedan ali vredan, jedinstven. N.Đ.