Belgijska teniserka Kim Klajsters, koja se ove godine po drugi put vratila profesionalnoj karijeri, a 8. juna slavi 37. rođendan, najavljuje da će nastaviti da igra bez obzira na pandemiju Kovid-19 koja je zaustavila sva teniska takmičenja.


- Nadam se da ćemo moć da igramo još ove sezone. Ali čak i da ne bude tako, planiram da nastavim da igram- izjavila je nekadašnja najbolja teniserka sveta.


Klajsters, koja je i članica Međunarodne teniske kuće slavnih od 2017, kaže da je uvek motivisana, prenosi Hina.


- Želim da budem spremna za US Open, ako ga bude. Bilo bi fantastično vratiti se na stadion „Artur Eš“, ali bila bih srećna i da zaigram na terenu broj 18- rekla je Belgijanka, majka troje dece.


Kim Klajster je tri od svoja četiri Gren slem trofeja osvojila u Njujorku (2005, 2009. i 2010.), a 2011. je osvojila i Australijen open.


Vratila se tenisu na turniru u Dubaiju, gde je u prvom kolu poražena od Španjolke Garbinje Muguruze, a pre prekida sezone odigrala je još jedan meč, na turniru u meksičkom Montereju.


- Nisam se vratila zbog jedne godine. Plan je igrati i nakon toga. Važno je da uživaš u onome što radiš -rekla je Kim Klajsters.