Grigor Dimitrov ne troši vreme tokom izolacije zbog pandemije. Bugarski teniser je upisao poslovne studije na prestižnom bostonskom univerzitetu Harvard, objavio je sajt ATP.

Nekada treći teniser sveta oduvek je želeo da se posveti studijama, a na predavanja kreće za nekoliko nedelja.

- To je nešto što sam oduvek hteo. Uvek sam voleo da budem u školi, ali nisam imao priliku da joj se posvetim onoliko koliko sam želeo. Sada imam vremena da uradim nešto drugačije - napisao je Dimitrov u kolumni na sajtu ATP.

Dimitrov nije propustio ni da bude human u vreme kada je svim državama potrebna pomoć. On je donirao medicinsku opremu i respiratore svom rodnom gradu Haskovu. Kada je prekinuta teniska sezone zbog pandemije virusa korona ostao je u Kaliforniji, gde je nastavio sa treninzima.

- Ostao sam na zapadnoj obali Sjedinjenih Država kada sam saznao da je Indijan Vels otkazan. Dani su bili potpuno isti, ali da budem iskren, dobro sam raspoložen. Bio je kratak period prilagođavanja, ali je dobro opustiti se, pustiti da vam brada poraste i raditi šta god želite - kaže Dimitrov.

Priznaje Grigor međutim da su teniseri "bića navike" pa svoj dan organizuje tako da u krevet ide na vreme i ustaje rano kako bi bio produktivniji.

- Što se tiče higijene, tu sam "ludak" koji dvaput dnevno pere veš, a imam sreće što mi je na imanju gde odsedam i mali košarkaški teren, kao i teretana kojoj imam pristup stalno - rekao je na kraju Dimitrov.