Predsednik Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenci izjavio je da je razgovarao sa najvećim asovima (Đoković, Nadal, Federer) i da su se složili da je cilj da se odigra što više turnira kada se završi pandemija korona virusa.

- Moramo da odigramo što je više turnira moguće u periodu koji bude moguć, kako bi smo očuvali nagradne fondove i renking, ali, pre svega, kako bismo gledaocima doneli zabavu - rekao je Gaudenci za italijanske medije i dodao da je ideja da sezona počne krajem juna.

On je početkom godine došao na funkciju i odmah se suočio sa problemima.

- Posle nekoliko godina udaljenosti od tenisa, video sam neke sjajne prilike koje su se otvorile za razvoj ove igre, ali ovo sigurno nije scenario kojem smo se nadali. Moj mandat je počeo sa požarima u Australiji, a onda se desila pandemija koronavirusa - očekujem da izbije treći svetski rat svakog momenta - rekao je Gaudenci.

On je potvrdio da je komunikacija između turnira i dalje loša, ali da organizatori Rolan Garosa neće snositi nikakve posledice jer su bez dogovora sa drugima "prebacili" turnir za septembar, nedelju dana posle US Opena i za vreme Rod Lejver kupa.