ODLIČNE organizacije Dejvis kup mečeva reprezentacije Srbije protiv Hrvatske 2015. i Indije 2018, kao i duela FED kupa protiv Španije 2016, bile su najbolja preporuka da Kraljevo ponovo dobije poverenje Teniskog saveza Srbije da u aprilu ove godine opet ugosti naše najbolje teniserke.

Po rečima gradonačelnika Kraljeva, dr Predraga Terzića, FED kup reprezentacija Srbije, koju predvodi selektor Tatjana Ječmenica Jevtić, će 17. i 18. aprila u novoj hali sportova kraj Ibra ugostiti nacionalnu selekciju Kanade, u okviru plej-ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe FED kupa 2021.

- Naš grad je, svakako, postao jedan od važnih sportskih centara Srbije spreman da na najvišem nivou organizuje međunarodna reprezentativna takmičenja. To smo pokazali i dokazali organizujući teniske, odbojkaške, rukometne i košarkaške spektakle, a to ćemo potvrditi i u aprilu kada ćemo biti domaćini FED kupa, kao i početkom juna kada nam sledi Liga nacija za odbojkaše - zadovoljno konstatuje gradonačelnik Terzić.

FED kup reprezentacija Srbije u Kraljevu je 2016. ugostila Španiju. Predvođene Muguruzom i Suarez Navaro gošće su tada slavile sa ubedljivih 4:0, prepustivši Srpkinjama u četiri meča samo jedan set. U gradu na Ibru svi se nadaju da će ovoga puta protiv Kanade naše teniserke imati više uspeha.