Lepe vesti za navijače Partizana: Mozli u crno-belom još tri godine

Novosti online

21. 02. 2020. u 20:25

Лепе вести за навијаче Партизана: Мозли у црно-белом још три године

Vilijam Mozli foto: D. Stjepanović

Što se tiče ostalih igrača, stručni štab će raditi na tome i praviti projekciju za sledeću sezonu. Na nama je da stvorimo budžet i uslove – kaže Ostoja Mijailović
Najavljivali su iz Partizana prethodnih meseci produžetak saradnje sa Vilom Mozlijem, a posle malog zatišja, dve strane su u petak postigle dogovor prema kojem će američki centar nositi crno-beli dres još tri sezone.

Ovu informaciju potvrdio je predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović, tokom emisije na klupskoj televiziji, odgovarajući na pitanja navijača.

- Svi znamo koliko se ceni Mozlijevo zalaganje, on je danas produžio saradnju sa klubom na još tri godine. Što se tiče ostalih igrača, stručni štab će raditi na tome i praviti projekciju za sledeću sezonu. Na nama je da stvorimo budžet i uslove - rekao je predsednik Partizana za klupsku televiziju.

Mijailović je dao objašnjenje i za veliki broj stranaca u crno-belom timu ove sezone.

- Kvalitetni domaći igrači su uvek skuplji nego strani igrači. Ponekad i pretplatimo domaće igrače samo da bismo ih imali jer potpisivanje zavisi ponekad samo od ponude na tržištu.

Partizan je nedavno promovisao Brajana Angolu, kao pojačanje za završnicu ABA lige.

- Uvek postoje pitanja kad se dovode igrači na kraju sezone, ali niko nije znao da li će Redži Reding da se povredi. Nismo znali kada će se pojaviti igrač kvalitetan i adekvatan za upražnjenu poziciju. Čeka nas velika borba u polufinalu ABA lige, a ako prođemo, i u finalu i to je bilo preko potrebno – kazao je Mijailović, uz demanti informacije da je budžet crno-belih ove sezone oko devet miliona evra.

Prvi čovek kluba iz Humske je pokazao papir na kome tvrdi da stoje jasne brojke - 6.281.000 evra.
- Ovaj projektovani budžet će se verovatno malo probiti, ali je njime obuhvaćeno i vraćanje duga za ovu godinu što je nešto oko 700.000 evra. Takođe na ovom papiru i piše da smo na osnovu sporazuma za prošlu i ovu godinu vratili milion i 464.000 evra po starim obavezama iz 2010. i 2011. godine - kaže Mijailović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije