Novak Đoković je posle opširne konferencije, na kojoj je se otvorio kao nikada pre, dao intervju za hrvatski portal Indeks, u kojem je pričao o odnosu koji ima sa hrvatskim sportistima, sa sadašnjim trenerom Goranom Ivaniševićem, bivšim trenerom Nikolom Pilićem, ali i podršci koju ima u Hrvatskoj, gde i sam voli često da dolazi.

"Trudio sam se, i u nastupima u javnosti i privatno, da uvek prenosim pozitivnu poruku i odnos prema Hrvatskoj i svim zemljama u regionu. Ja nisam odrastao u Jugoslaviji, jer sam bio mali, zemlja se raspala, ali osećam taj neki njen duh. Znam da mi na tome zameraju mnogi, ali ja poštujem različitost u razmišljanju i prosto je nemoguće je zadovoljiti svakoga i biti svakome drag. To je moje mišljenje, uvek sam se ophodio na pozivtivan način prema ljudima iz Hrvatske i drugih zemalja i sa poštovanjem. Ako se ljudski odnosite prema nekome, onda ćete to dobiti nazad. To je moj životni moto. Imam mnogo prijatelja u Hrvatskoj, često dolazim u Hrvatsku ne letovanje, i nadam se da će se to nastaviti", jasan je Novak.

On je, uz smeh, izabrao Gorana Ivaniševića, svog trenera, kao omiljenog hrvatskog sportistu, a onda prokomentarisao.

"Ne, stvarno, Goran, jer je on bio uzor svima nama koji smo trenirali tenis, pa onda šjor Niki Pilić, on je nekako moja familija, dobro poznajem Željka Franulovića koji živi u Monaku, brat i sestra Kostelić (Janica i Ivica), njih sam pratio i cenio. Nikad ih nisam upoznao, a nadam se da ću biti u prilici jednog dana, možda i odskijamo malo zajedno, jer sam veliki ljubitelj skijanja... Naravno i Luka Modrić. Ima toliko izvanrednih sportista sa kojima sam imao sreću da se upoznam", rekao je Đoković.

Srpski teniser je često pružao podršku hrvatskim sportistima i zahvaljivao se navijačima iz te zemlje, zbog čega je takođe često bio kritikovan od određenog dela javnosti u Srbiji.

Da uživa popularnost i u Hrvatskoj pokazao je pomenuti portal, koji je na svojim stranicama upitao čitaoce da li misle da će Novak biti najveći teniser svih vremena (GOAT), a čak 61% je reklo da će se to desiti.

"Zahvalio bih se čitaocima Indeksa, koji veruju u mene i nadam se da ću opravdati to poiverenje, jer i ja verujem u sebe, verujem da mogu da ispunim ciljeve, koji su veliki, kao što je, recimo, obaranje nekih rekorda", rekao je Đoković.