Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena.

Drugi reket planete je u četvrtfinalu prvog grend slema sezone savladao Kanađanina Miloša Raonića 6:4, 6:3, 7:6.

Bio je to njihov 10. susret i 10. pobeda srpskog asa, koji će polufinalu Otvorenog prvenstva Australije igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera, koji je spasao sedam meč lopti protiv Tenisa Sandgrena i slavio 6:3, 2:6, 2:6, 7:6, 6:3.

PRVI SET
1:0
Novak je odlično počeo meč. Uvodni servis gem je osvojio bez izgubljenog poena.
1:1 I Raonić je siguran na svoj prvi servis gem na meču, koji je osvojio uz jedan izgubljen poen.
2:1 Đoković još jednom osvaja gem bez izgubljenog poena.
2:2 U najdužem gemu u dosadašnjem toku meča Raonić je spasao tri brejk lopte i potom svoju drugu priliku iskoristio za osvajanje gema.
3:2 Novak je i posle trećeg servis gema bez izgubljenog poena.
3:3 Četvrtim asom u dosadašnjem toku meča Raonić je sačuvao servis i osvojio gem u kojem se ponovo morao da brani brejk loptu.
4:3 Tek u četvrtom Novakovom servis gemu Raonić je uspeo da osvoji prvi poen na servis rivala, a potom je vezao još dva i došao do brejk lopte. Novak je ostao priseban i odličnim prvim servisom znatno je olakšao sebi put do osvajanja sedmog gema u prvom setu.
4:4 Još jedan dugačak servis gem odigrali su Đoković i Raonić, koji je ponovo morao da spašava brejk loptu. U tome je i uspeo, as servisom, da bi potom treću gem loptu pretvorio u poen za novo izjednačenje.
5:4 Raonić će u narednom gemu servirati za ostanak u setu, pošto je Novak deveti gem osvojio uz jedan izgubljen poen.
6:4 NOVAK BREJKOM DO OSVAJANjA PRVOG SETA - Kada je bilo najvažnije Novak je pokazao mentalnu snagu i čvrstinu i iz ukupno devete brejk lopte (četvrte u odlučujućem gemu) došao do osvajnja prvog seta, koji je trajao 55 minuta.

DRUGI SET
1:0
Novak je prvi as na meču odservirao tek u uvodnom gemu drugog seta, koji je osvojio uz dva izgubljena poena.
1:1 Uz dva asa i jedan izgubljen poen Raonić osvaja svoj prvi servis gem u drugom setu.
2:1 Novak, uz dva izgubljena poena, održava minimalnu prednost na početku drugog seta.
3:1 - BREJK U gemu koji je trajao skoro osam minuta Novak je oduzeo servis Raoniću, iskoristivši treću brejk priliku.
4:1 Đoković potvrđuje brejk bez izgubljenog poena.
4:2 Uz dva izgubljena poena Raonić prekida Novakovu mini seriju od tri uzastopno osvojena gema.
5:2 U najdužem Novakovom servis gemu, koji je trajao šest minuta, Đoković je uspeo da sačuva brejk prednosti, ali na nešto teži način nego što se očekivalo posle 40:0. Raonić je osvojio naredna tri poena, potom još dva puta došao do izjednačenja, da bi sa dve vezane neiznuđene greške olakšao srpskom asu osvajanje sedmog gema drugog seta.
5:3 Raonić je uradio ono što je do njega, osvojio je servis gem (uz jedan izgubljen poen) i produžio drugi set barem za još četiri poena. Novak u narednom gemu servira za osvajanje drugog seta.
6:3 Servis vinerom, uz jedan izgubljen poen, Novak osvaja drugi set.

TREĆI SET
0:1
Prvi put na meču Raonić ima prednost u gemovima. Prvi u trećem setu je osvojio uz dva izgubljena poena.
1:1 Pripretio je Raonić Novaku, pokušao je da mu ugrozi servis, došao je i do brejk lopte, ali je srpski as uspeo da se izvuče i potom prvu gem loptu pretvorio u poen za izjedančenje.
1:2 Jedan od lakših servis gemova za Raonića na današnjem meču, koji je osvojio uz jedan izgubljen poen.
2:2 Pokušao je Kanađanin ponovo da napadne Novakov servis, ali dalje od 40:40 nije mogao.
2:3 Tek u petom gemu trećeg seta Raonić prvi put u današnjem meču osvaja servis gem bez izgubljenog poena.
3:3 Novak je iskoristio poslednju, od dve vezane gem lopte, i treći put u setu poravnao rezultat.
3:4 Probao je Novak da napadne Raonićev servis, došao do 30:30, ali je Kanađanin potom odservirao 13. as i zadržao miminalnu prednost. Na kraju ovog gema viđeni su prvi znaci nervoze kod Novaka, koji je bacio reket na zemlju.
4:4 Konačno lakši servis gem za Đokovića u trećem setu. Iako je Raonić osvojio prvi poen, Novak je vezao četiri naredna za novo izjednačenje.
4:5 Posle kraćeg medicinskog tajm auta koji je Novak zatražio kako bi promenio sočiva, Raonić je osvojio gem bez izgubljenog poena, pa će Novak u narednom, prvi put na meču, servirati za ostanak u setu.
5:5 Dobro je Novak počeo gem, poveo 30:0, ali je Kanađanin uspeo da dođe do 30:30, potom i 40:40, posle čega je Novak uspeo dda zadrži fokus, osvoji naredna dva gema i produži set.
5:6 Raonić je osigurao taj brejk u gemu koji je trajao skoro 11 minuta i u kojem je Novak porpustio četiri brejk prilike. U svakoj situaciji kada je Đoković dolazio do šanse da mu oduzme servis, Kanađanin je odlično pogađao prvi servis i gotovo bez igre dolazio do izjednačenja, da bi u završnici gema sa dva asa (17. i 18. na meču) utabao sebi put ka osvajanju gema.
6:6 Posle maratonskog gema na servis Raonića, Novak bez izgubljenog poena odvodi treći set u taj brejk.
7:6 Novak je već na startu napravio mini brejk, potom je svoja dva servisa pretvorio u poene za vođstvo od 3:0, da bi novim mini brejkom za 4:1 postalo izvesno da će se Novak naći u polufinalu Australijan opena. Na kraju je taj brejk osvojio ubedljivo 7:1.