Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas teniskoj reprezenatciji Srbije na osvajanju premijernog izdanja ATP Kupa u Sidneju, poručivši im da se Srbija ponosi njima zbog srčanosti i energije koju su pokazali na svakom koraku do pobede.


- Čestitam od srca na maestralnoj istorijskoj pobedi! Po prvi put u istoriji, upravo Srbija osvaja trofej ATP Kupa! Hvala vam što ste i ovoga puta proslavili ime naše zemlje i popeli je na pijedestal najvećih šampiona!- naveo je Vučić na Instagram nalogu.


Vučić je objavio fotografiju srpskih šampiona i zahvalio im što je Srbija ponovo na vrhu sveta.


Teniska reprezenatcija Srbije osvojila je danas premijerno izdanje ATP Kupa u Sidneju, pošto je u finalu posle preokreta pobedila Španiju ukupnim rezultatom od 2:1.


Čestitku je uputio i ministar omla


Ministar omladine i sporta čestitao istorijski uspeh teniserima Srbije Vanja Udovičić čestitao je danas reprezentativcima Srbije u tenisu osvajanje inauguralnog ATP kupa, održanog u Australiji.


"Momci, započeli ste godinu na najlepši i najbolji mogući način - osvajanjem prvog ATP kupa, upisavši Srbiju zlatnim slovima u tenisku istoriju! Bravo, Nole, Dušane, Viktore, Nikola i Nenade! Hvala vam na ovom poklonu svim građanima Srbije", naveo je Udovičić u čestitki.


On je čestitao titulu i kompletnoj reprezentaciji, stručnom štabu i Teniskom savezu Srbije i svima poželeo sve najbolje u nastavku sezone, navodi se u saopštnju Ministarstva omladine i sporta.