Surova teniska pravila: Đokovićev trener pričao o dopingu, dotakao se i Nadala

Novosti online

13. 12. 2019. u 12:00

Сурова тениска правила: Ђоковићев тренер причао о допингу, дотакао се и Надала
Svakog dana moraš da budeš dostupan sat vremena, a dođu ti u kuću i u šest ujutru dok spavaš. Ali ako dođu i tebe nema, onda je teško. Igrače obično testiraju 20-30 puta godišnje, priča Marko Paniki

Lepo je gledati kako Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i drugi podižu trofeje, uživaju u velikoj slavi i luksuznom životu. Ipak, sve to ima veliko “ali”. Surovi profesionalizam donosi i mnogo loših stvari za ove majstore “belog sporta”.

Doping je jedna od stvari, koja je naviše uzela maha u sportu, a posle eliminacije Rusa sa Olimpijskih igara u Tokiju i glavna tema svih razgovora. Kondicioni trener našeg Novaka Đokovića, Marko Paniki veruje da je u tenisu sve mnogo drugačije i da najbolji igrači se sureću sa velikim problemima.

- Postoje ludi testovi. Svakog dana igrač mora da saopšti WADA (Svetska antidoping agencija) gde se nalazi. Ako promeniš raspored, moraš da telefoniraš ili da pošalješ mejl, da kažeš gde si. Ako te dvaput ne nađu na mestu na kojem si najavio da ćeš biti, sledi dvomesečna suspenzija- kaže Paniki, koji je i ispričao jedan detalj vezan za Rafaela Nadala.

-Svakog dana moraš da budeš dostupan sat vremena, a dođu ti u kuću i u šestujutru dok spavaš. Ali ako dođu i tebe nema, onda je teško. Igrače obično testiraju 20-30 puta godišnje. Jednom je Nadal bio na brodu sa prijateljima, a zvaničnici WADA došli su u njegovu kuću u nenajavljeno vreme – morao je da se vrati- zaključio je Paniki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije