Paesov osmi san: Legendarni teniski dubl igrač želi opet na Olimpijske igre

Đ.M.

05. 12. 2019. u 18:26

Паесов осми сан: Легендарни тениски дубл играч жели опет на Олимпијске игре

Leandro Paes i Martina Higins Foto

Više od svega želim da mojoj Indiji popravim (svetski) rekord po broju učešća jednog tenisera na Igrama. Sa osmim učešćem taj rekord bih učvrstio - rekao je Paes

LEANDER Paes (46), legendarni dubl igrač, koji je u muškoj i miks konkurenciji osvojio sve grend slem pehare, neke i više puta, i na čijim je grudima zasijala bronzana medalja na OI 1996. u singl konkurenciji, ima još dva nedosanjana sna - da osmi put učestvuje na Olimpijskim igrama i da se konačno popne na pobedničko postolje i u dubl konkurenciji.

- Više od svega želim da mojoj Indiji popravim (svetski) rekord po broju učešća jednog tenisera na Igrama. Sa osmim učešćem taj rekord bih učvrstio - rekao je Paes, vlasnik osam grend slem titula u muškom dublu, ali i čak deset u miks dublu, u čemu je sa Martinom Navratilovom na čelu liste u open eri, a sve to zajedno ga čini jednim od najuspešnijih dubl igrača u istoriji.

Inače, najviše učešća na Igrama upisao je kanadski jahač Jan Milar, čak deset. Imao bi i 11, da Kanada nije bojkotovala OI u Moskvi 1980.

Kada su u pitanju srpski sportisti, najviše učešća na Igrama ima Jasna Šekarić. Čuveni strelac, trostruka svetska i četvorostruka evropska šampionka je na sedam uzastopnih igara, od 1998 do 2012, "upucala" čak pet medalja: zlato i bronzu u Seulu 1988. i srebro u Barseloni 1992, Sidneju 2000. i Atini 2004.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije