Teniska sezona je nedavno završena. Rafael Nadal je godinu završio na prvom, Novak Đoković na drugom mestu. Jasno je da srpski igrač želi da se vrati na tron, a kakvi su planovi za rad je u razgovoru za „Jutarnji list“ otkrio Goran Ivanišević.

- Pripreme kreću 9. decembra u Monte Karlu. Potom sledi egzibicija u Abu Dabiju gde ću ići sa njim i ostaću do Božića i turnira u Dubaiju. Onda će Marijan Vajda preuzeti i ići u Australiju na ATP kup, pa prvi grend slem sezone u Melburnu – počinje priču Ivanišević.

PROČITAJTE JOŠ: Muratogluove reči imaju težinu: Federer je genije, ali da Đoković nije nestao na dve godine bio bi najbolji teniser svih vremena

Postoje jasni dogovori između Novaka i dvojice trenera za četiri najveća turnira u sezoni.

- Plan je da podelimo grend slemove. Po trenutnom planu ja ću ići na Vimbldon i Ju-Es open, a Vajda u Melburn i Pariz. Jasno je da su očekivanja velika, pogotovo kod nekoga kao što je Novak gde i plasman u finale neki smatraju neuspehom.

Otkrio je bivši hrvatski teniser i kako izgledaju pripreme sa srpskim asom.

- Zavisi od raspoloženja. Ponekad gledamo neki smešni video na internetu i plačemo od smeha pet minuta pre meča. Jednostavno, pravilo je da nema pravila. Bogu hvala da ima toliko zanimljivih i smešnih klipova, pa tako umiremo od smeha. Međutim, kada izađe na teren to je takva koncentracija, zaista je neverovatno i teško opisati. Vidi se zbog čega ima toliko titula. Sada će biti još „gladniji“, jer je godinu završio kao drugi.

PROČITAJTE JOŠ: Đokovićeva odluka iznenadila mnoge: Novak ne pravi pauzu pred Australijan open

Pričao je i o još jednom zanimljivom detalju, ponašanju dok je u loži.

- Uf, u meni kuva tada. Kamere te non-stop snimaju i moraš da glumiš smirenost da je sve u redu, a poleteo bih da mogu. Ipak, smiren sam kao trener, iako mi ljudi ne veruju. Moraš da budeš stalno pozitivan i volim to da radim. Imamo fenomenalnu saradnju i sjajan odnos. Dosta pomažu mentalitet i jezik – završio je Ivanišević.