Zbog pobune u Bogoti (Kolumbija) su organizatori bili primorani da otkažu egzibicioni meč između Rodžera Federera i Aleksandera Zvereva. Posle svega što se desilo su se pojavili dodatni problemi, jer ne žele da vrate karte ljudima koji su ih kupili.


- Tužni smo zbog toga, ali smo u teškoj finansijskoj situaciji. Očekivanja su ostala ista, a prihodi su nestali, neki sponzori koji su sarađivali sa nama su ostali, ali ne i svi – poručio je Manuel Mate, jedan od organizatora.


PROČITAJTE JOŠ: Jelena Janković kupila stan u Beogradu na vodi


Kada su čuli sve šta se dogodilo, oglasili su se i iz tima Rodžera Federera.


- Rodžer će nadoknaditi sve navijačima u Bogoti. Naš prvi cilj je da meč zakažemo za sledeću godinu. Ukoliko to ne bude bilo moguće, Federer će vratiti svoju finansijsku nadoknadu i pobrinuće se da svi navijači koji su kupili karte dobiju novac nazad – jasan je njegov agent Toni Godsik.


Pojasnio je i zbog čega su se odlučili na ovakav potez.


- Navijači su bili veoma glasni i pružali su sjajnu podršku tokom treninga. Ovako lepa priča ne sme da se završi otkazivanjem. Idealno bi bilo kada bismo to organizovali u momentu kada on bude u okolini, recimo negde oko turnira u Majamiju – naveo je Godsik.